Γνώμη Εκδότη

c-angelides2

κου. Χρήστου Αγγελίδη

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014:   «Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ»

Μια από τις σημαντικές παραμέτρους που αντιμετωπίζουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι στην πόλη μας είναι ο χρόνος, καθώς έχουν απομείνει  μόλις 70 ημέρες για την διεξαγωγή των Δημοτικών Εκλογών και πρέπει να τρέξουν για να πείσουν γιατί ζητούν και αξίζουν  την ψήφο μας.

Το σκηνικό στο Δήμο μας  έχει πλέον ολοκληρωθεί, αφού έχουν ανακοινωθεί οι υποψήφιοι δήμαρχοι  και οι συνδυασμοί τους . Βέβαια εκκρεμούν οι ανακοινώσεις  των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων και των τοπικών συμβούλων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης. Ανάλογα με ποιους θα προταθούν για τα ψηφοδέλτια θα μπορεί να κριθεί και η δυναμική που θα αναπτύξει ο κάθε συνδυασμός.

–          Ο συνδυασμός του Νίκου  Χιωτάκη ‘Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΜΕ’ φαίνεται να είναι ο πιο δυνατός κρίκος αυτής της αναμέτρησης. Μετά την προσχώρηση του Βασίλη Βάρσου και της ομάδας του καθώς και της κας. Β. Σπηλιωτοπούλου, πρώην Δημάρχου Εκάλης, ο συνδυασμός παίρνει άλλη δυναμική.  Είναι εύλογο ότι ο κος. Χιωτάκης θα πρέπει να διαχειριστεί με πολύ προσοχή τις διαφορετικές τάσεις που δημιουργούνται στο ψηφοδέλτιο του. Είμαστε σίγουροι ότι θα το πετύχει.

–          Ο Γιώργος Θωμάκος με τον συνδυασμό του ‘ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ, ΕΚΑΛΗΣ’, δίνει τον δικό του αγώνα με συνεχή παρουσία στην πόλη μας διαλέγοντας τους υποψηφίους οι οποίοι θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στο ψηφοδέλτιο του. Από τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις του, φαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεση του κ. Θωμάκου να έχει ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο.

–          O Παναγιώτης Κανακάκης με τον συνδυασμό του ‘ΑΝ.Α.ΣΑ.’ προχωράει σταθερά στην προετοιμασία  του δικού του  ψηφοδελτίου, το οποίο αναμένεται να είναι ισχυρό.

–          Ο Νίκος Σφαντός με τον συνδυασμό του ‘ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ’ στηριζόμενος από το Κ.Κ.Ε. ετοιμάζεται για την δική του δυναμική παρουσία στις Δημοτικές εκλογές.

–          Ο Νίκος Αναγνωστάτος με τον συνδυασμό του’ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ’ με την στήριξη αρκετών πανεπιστημιακών συνεχίζει τον εμπλουτισμό του ψηφοδελτίου του με νέα και ικανά στελέχη.

–          Ο Γιώργος Σκορδίλης με την ‘ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ     αλλαΖΩ’  σε συνεργασία με την ‘ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΕΣ’ του Γιάννη Τσαγκάρη, αποφάσισαν να συμπράξουν και να διεκδικήσουν την Δημαρχία ως ανεξάρτητος συνδυασμός. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου ως υποψήφιος Δήμαρχος θα είναι ο κος. Γιώργος Σκορδίλης.  Αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με το όνομα του συνδυασμού, υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και άλλες δυνάμεις οι οποίες θα συμπράξουν μαζί τους.

–          Μια πληροφορία  της τελευταίας στιγμής είναι ότι η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» προτείνει δικό της υποψήφιο στον Δήμο Κηφισιάς, τον κο. Γιάννη Καπάτσο. Εφ’ όσον επαληθευθεί αυτή η πληροφορία, ίσως αλλάξουν τα σχέδια κάποιων από τους υποψηφίους. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι τα ποσοστά της «Χρυσής Αυγής» στον Δήμο Κηφισιάς είναι χαμηλά και δεν θα δημιουργήσουν «προβλήματα» στους ήδη υπάρχοντες συνδυασμούς.

Όλα τα ανωτέρω αποτελούν έως αυτή την στιγμή το ολοκληρωμένο σκηνικό της πορείας προς τις δημοτικές εκλογές, χωρίς βέβαια να αποκλείεται και κάποια νέα εξέλιξη.

Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι από όλες τις πλευρές ακολουθείται ένας στρατηγικός σχεδιασμός με αξιοπρεπή διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου.

Εμείς από αυτό το μετερίζι θα είμαστε κοντά σας και θα σας ενημερώνουμε με ουσία για τις εξελίξεις.

Advertisement

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s