ΤΟ “ΕΑΝ” ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟ “ΘΑ”

Η Τρόικα επανήλθε με νέο πακέτο σκληρών μέτρων και απ’ότι μαθαίνουμε θέλουν να βάλουν χέρι στο 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.

Έδωσαν περιθώριο 40 ημερών για την εκτέλεση των στόχων.

Από τους κυβερνώντες ακούμε ποτέ έως σήμερα για νέα σκληρά μέτρα. Αυτό που δεν ακούσαμε είναι για αναπτυξιακά μέτρα!!!

Πλέον το ΘΑ των παλαιών καιρών αντικαταστάθηκε με το ΕΑΝ το οποίο πολύ καλά χειρίζεται η κυβέρνηση. Και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό παίζεται ένα χοντρό παιχνίδι παράτασης της διάρκειας της κυβέρνησης Παπαδήμου. Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιμηκυνθεί η διάρκεια ζωής της παρούσας κυβέρνησης ακόμα εαν είναι δυνατό και ως το τέλος της τετραετίας.

Παρόλες τις συμφωνίες προσπαθούν να βρουν νομικά τερτίπια γι’αυτόν το σκοπό. Σχετικές δηλώσεις έγιναν από την κ. Διαμαντοπούλου τον κο Ραγκούση, τον κο Λοβέρδο και τον κο Μόσιαλο. Αφορμή έδωσε η επιστολή του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας κύριο Κωστή Στεφανόπουλου, ο οποίος κινήθηκε σ’αυτό το κλίμα.

Ο κος Βενιζέλος στην αρχή ήταν υπέρμαχος αυτής της πρότασης όταν όμως αντελήφθη ότι η πατάτα είναι πολύ καυτή και παίζεται το πολιτικό του μέλλον έκανε πίσω και πέταξε την μπάλα στον κο Παπανδρέου. Δεν νομίζω οτι ο κος Βενιζέλος καίγεται να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ως αρχηγός διότι όπως προβλέπεται το ποσοστό του θα είναι κακό έως πολύ κακό.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συναινούν σε αυτή τη σκέψη. Ο λόγος είναι απλός, θέλουν η κυβέρνηση  αυτή να βγάλει το φίδι από την τρύπα, να επωμιστεί το βάρος όλων των τρισάθλιων μέτρων και του μνημονίου και να εμφανιστούν οι εθνοσωτήρες περιμένοντας ο κόσμος ότι θα έχει ξεχάσει και να υποσχεθούν ψέματα.

Θέλουν να επανεκλεγούν. Εάν οι εκλογές γίνουν στις 19/2/2012 άραγε ποιοί και ποιοί θα εκλέγουν;

Κάτι πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι. Μην χάσουν τις καρέκλες τους !!!

Advertisement
This entry was posted in Γνώμη του Εκδότη. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s