Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΚΑΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ…!!!

Παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον την εθνική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ  το περασμένο Σαββατοκύριακο και τις ομιλίες του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου καθώς και των ηγετικών στελεχών Ευάγγελου Βενιζέλου και Χρήστου Παπουτσή. Το θετικό είναι ότι υπήρξε μεταξύ τους ευγενής άμιλλα και αλληλοκάλυψη. Κάτι εξαιρετικά καλό και σωστό γι’ αυτούς και για την ενότητα του κόμματος τους και θεωρώ ότι έτσι θα πρέπει να συμπεριφέρονται οι συνεργάτες, ιδιαίτερα κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τις οποίες βιώνουν σήμερα. Από κει και πέρα όμως αυτά που είπαν όλοι τους ίσως ήταν αναφορά σε άλλη χώρα και όχι για την Ελλάδα. Δεν μπόρεσα να καταλάβω τίποτα, δεν αναφέρθηκαν στην πραγματική εικόνα της χώρας, την οποία αυτοί δημιούργησαν (χωρίς βέβαια να αφαιρώ τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας που είναι επίσης τεράστιες). Δεν άκουσα μια αναγνώριση των λαθών και ένα συγνώμη έστω. Υπερασπίστηκαν όλοι τους όλες τις λάθος κινήσεις που οδήγησαν τη χώρα έως εδώ. Περίμενα να ακούσω τουλάχιστον από τον Ε. Βενιζέλο, μοναδικό υποψήφιο για πρόεδρο του κόμματος ότι <<φταίξαμε, κάναμε λάθη όμως τώρα κάτω από τις σημερινές συνθήκες δώσαμε το καλύτερό μας εαυτό να σώσουμε την κατάσταση>>. Έτσι απλά, αληθινά και αντρίκια. Και ποιος δεν θα έβλεπε θετικά μια τέτοια εξήγηση…

Είναι αλήθεια ότι επιτυχώς χειρίστηκε ο κος Βενιζέλος τις προετοιμασίες για το μνημόνιο 2. Αυτό όμως δεν είναι επιτυχία, είναι αρνητική απόρροια ή αναγκαστική κίνηση για να σωθεί η χώρα εδώ που την έφθασαν. Θα μπορούσαμε να μην είχαμε φτάσει στα μνημόνια 1 και 2, αν τα δύο μεγάλα κόμματα που διακυβέρνησαν τη χώρα είχαν διαχειριστεί την τύχη της Ελλάδας διαφορετικά. Δεν πιστεύω να έχει κανείς αντίρρηση!!! Είναι δεδομένο ότι τα κόμματα που κυβέρνησαν έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης, είτε ήταν κυβέρνηση είτε αντιπολίτευση. Όμως και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν πρέπει να αποποιούνται άλλο των ευθυνών τους. Η αρνητική αντιπολίτευση σ’ όλα και για όλα δεν είναι πάντοτε το ζητούμενο για το καλό της χώρας!!! Ίσως είναι το ζητούμενο για τα ποσοστά των κομμάτων και για το κυνήγι των εκλογικών αποτελεσμάτων, όπως καλή ώρα σήμερα, γιατί δεν βάζουν μυαλό. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η συμπεριφορά είναι υπεύθυνη και προς το συμφέρον των Ελλήνων.

Το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα ήταν ότι υπήρχε ένα αρκετά μεγάλο κοινό το οποίο παρακολουθούσε με ενθουσιασμό και χειροκροτούσε έντονα όλα όσα ελέχθησαν. Ειλικρινά συγχωρέστε με αλλά ή  εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα ή αυτοί που παρακολουθούσαν δεν είχαν επαφή με την κατάσταση, τους είχαν φορτίσει συναισθηματικά, τους είχαν ντοπάρει.

Είμαστε σε προεκλογική περίοδο και είναι επόμενο και λογικό τα κόμματα να αγωνίζονται για το  καλύτερο όμως είναι άξιο προσοχής ότι το ΠΑΣΟΚ ζητάει, εάν είναι δυνατόν, την  νίκη και η Νέα Δημοκρατία την δυνατή πλειοψηφία. Άραγε που στηρίζονται και τα λένε αυτά..;; Δεν παρακολουθούν τις δημοσκοπήσεις..;; Δεν γνωρίζουν τη σημερινή κατάσταση της κοινωνίας;;; Δεν την αφουγκράζονται;;; Δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στο <<σπίτι τους>> που και αυτό είναι ανοικοκύρευτο;;; Βέβαια οι εκλογές έρχονται και ο κόσμος που είναι ο αδέκαστος κριτής πιστεύω ότι σκεπτόμενος θα ψηφίσει. Δεν μασάει τρικ και επικοινωνιακά σχέδια. Τώρα πια όλοι γνωρίζουν την αλήθεια. Άρα τα κόμματα αυτήν και μόνον αυτήν πρέπει να προτάξουν και να προτείνουν ρεαλιστικές λύσεις για να μας πείσουν.

Είδομεν…

 

 

Advertisement
This entry was posted in Γνώμη του Εκδότη. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s