Εθνικές Εκλογές 2012 – Ανατροπή Πολιτικού Σκηνικού

Ως φαίνεται η ψήφος των Εθνικών Εκλογών της Κυριακής ήταν μία ψήφος «τιμωρία» κυρίως προς τα δύο μεγάλα κόμματα της Βουλής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ σημαντική μείωση των ποσοστών τους είδαν και τα μικρότερα κόμματα όπως η Δημοκρατική Συμμαχία και το ΛΑΟΣ. Αντιθέτως σημαντική αύξηση των ποσοστών του Πανελλαδικά είδε ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας του και τη 2η θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, το ΚΚΕ και η ΔΗΜ.ΑΡ ενώ οι Εθνικές Εκλογές έδωσαν υψηλά ποσοστά και σε κόμματα όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όπου είχαν ούτε λίγο ούτε πολύ 2.5 μήνες «ζωής» καθώς και στην Χρυσή Αυγή. Ακόμα το τοπίο είναι θολό όσον αφορά την είσοδο στη Βουλή του ΛΑΟΣ, της Δημοκρατικής Συμμαχίας και των Οικολόγων Πράσινων όπου το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί ειδικά με τα αποτελέσματα της Β’ Αθηνών.

Με το ξημέρωμα της Δευτέρας τίθεται απαραίτητη η συνεργασία κομμάτων για σχηματισμό κυβέρνησης όποτε αυτό σημαίνει πως οι διεργασίες για συζητήσεις και συνεργασίες θα είναι το πρώτο θέμα των ημερών που έρχονται. Αρνητικές και οι πρώτες αντιδράσεις που έρχονται από το εξωτερικό φοβούμενοι αλλαγών  πολιτικών δεσμεύσεων. Οι Εθνικές Εκλογές στην Ελλάδα με την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού που ξέραμε μέχρι σήμερα έρχονται την ίδια χρονική στιγμή με την επίσης πολιτική αλλαγή στη Γαλλία όπου η άνοδος του Francois Hollande στην Εξουσία έρχεται να επιβεβαιώσει την αντίδραση των πολιτών στα σκληρά μνημονιακά μέτρα και στην οικονομική ύφεση των κρατών μελών της Ευρώπης.

Σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα έδειξαν πως η αποχή είχε δώσει «ραντεβού» και σε αυτές τις εκλογές παρόλα αυτά τα μέχρι στιγμής δείγματα δείχνουν οι νέοι να προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν  το κόμμα της επιλογής τους.

Στον Ενιαίο Δήμο Κηφισιάς τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα ώρα 00.10  σε μικρό ποσοστό τμημάτων εμφανίζεται η ΝΔ με ποσοστό της τάξεως του 17.6, ο ΣΥΡΙΖΑ με 14.8, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 10.8, το ΠΑΣΟΚ με 8.4, η ΔΗΜ.ΑΡ με 6, και το ΚΚΕ με 5.3

Σίγουρα το τοπίο θα ξεκαθαρίσει αύριο το πρωί, ενώ τις επόμενες μέρες θα φανούν και τα αποτελέσματα και από τους υποψηφίους από την Κηφισιά που κατέβηκαν στον Εκλογικό αγώνα για το ποιοι τελικά μπαίνουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Εύη Ρουσουνέλη

 

 

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s