Ολοκληρώθηκε η 58η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 58η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς. Οι επισκέπτες οι οποίοι περιηγήθηκαν στα περίπτερα των Ελλήνων παραγωγών που επί σειρά ετών έχουν αναδείξει την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ως κορυφαίο γεγονός της Ελληνικής Ανθοκομίας και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν  στο Άλσος «Δημήτρης Ζωμόπουλος», ξεπέρασαν τους 80 χιλιάδες. Στην τελετή Λήξης παρών και ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Νίκος Χιωτάκης.  Προς έκπληξη όλων, ήρθε στην Ανθοκομική Έκθεση παρά τις όποιες δυσκολίες περνάει ακόμα εξαιτίας του τραυματισμού του.

Στις 18 ημέρες που διήρκεσε η Ανθοκομική Έκθεση, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον όμορφο κόσμο της ανθοκομίας, να ενημερωθούν και να πάρουν ιδέες για το πώς να φτιάξουν τον κήπο και την βεράντα τους με τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Δήμαρχος Κηφισιάς στην τελετή λήξης της 58ης Ανθοκομικής Έκθεσης, τόνισε:

«Ένας από τους σκοπούς της διοργάνωσης, που επίκεντρο έχει το λουλούδι,  την ενασχόληση του ανθρώπου γύρω από αυτό και το φυσικό περιβάλλον, είναι να μεταδώσει αισιόδοξα μηνύματα και «πράσινη» ευαισθητοποίηση στους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, για ένα καλύτερο αύριο. Ο κορυφαίος θεσμός της Ανθοκομίας, συμπλήρωσε φέτος 58 παρουσίες με αφετηρία το 1936 και κάνει όλους εμάς που κατοικούμε σ’ αυτήν την πόλη, τους ανθοπαραγωγούς, και το Δημοτικό Συμβούλιο υπερήφανους που η Κηφισιά συνεχίζει να προσφέρει στην οικονομία και στον πολιτισμό της Ελλάδας και να αποτελεί παράδειγμα και για άλλους δήμους, που διοργανώνουν τα τελευταία χρόνια γιορτές λουλουδιών. Στις σημερινές δραματικές περιβαλλοντικές συνθήκες επιβάλλεται η αναθεώρηση του τρόπου έκφρασης της περιβαλλοντικής μας συνείδησης και των καταναλωτικών μας συνηθειών».    

Εύη Ρουσουνέλη

 

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s