Εθελοντική Αιμοδοσία

Όπως και κάθε χρόνο ο Όμιλος φίλων του Δάσους πραγματοποίησε  Εθελοντική Αιμοδοσία  την Κυριακή 13 Μαΐου από τις 11.00 έως τις 13.00 στην   Ανθοκομική  Έκθεση  Κηφισιάς  σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, για την τράπεζα αίματος του Ομίλου.  Όλοι οι Εθελοντές του Ομίλου και Δημότες έσπευσαν να λάβουν μέρος στην Αιμοδοσία από αρκετά νωρίς. Άλλη μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Ομίλου.

 

 

 

Λίγα λόγια για τον όμιλο…

Τον Μάρτη του 1983, το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Τα ιδρυτικά μέλη του «Ομίλου», με επικεφαλής τους Γ. Χαριλάου,Π. Σιάγκα, Γ. Γεωργίου, Σ. Βογιατζάκη, Σ. Λαλλέλη κ.α., παραλαμβάνουν από το Πρωτοδικείο Αθηνών το «Καταστατικό του Ομίλου Φίλων του Δάσους». Από εκείνη την στιγμή, κάθε Έλληνας πολίτης, κάτοχος αδείας ασυρμάτου επικοινωνίας, που σέβεται και αγαπά το δάσος, μπορεί να εγγραφεί στην δύναμη του Ομίλου Φίλων του Δάσους. Σκοπός του «Ομίλου» είναι η ανιδιοτελής και εθελοντική περιφρούρηση της ακεραιότητας των δασών, η πρόληψη των καταστροφών και η έγκαιρη ειδοποίηση των αρμοδίων αρχών, για την πρόληψη καταστροφών.

Πολλές φορές με δικά τους έξοδα, πάντα πρώτοι στη μάχη με τις φλόγες χωρίς να φοβηθούν τίποτα αυτοί οι Εθελοντές δίνουν τη ψυχή τους για αυτό που αγαπούν. Μην ξεχνάμε και πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξαν στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Πάρνηθα.

Εύη Ρουσουνέλη

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s