Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή : Τιμώμενο Μουσείο για το 2012

Φέτος το Ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου επέλεξε το μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας ως το τιμώμενο μουσείο για το 2012, εκτιμώντας ιδιαίτερα την προσφορά και τον ρόλο του στη σύγχρονη κοινωνία. Το μουσείο τιμάται για το πρωτοποριακό του έργο, για δεύτερη φορά, κάτι στο οποίο συνέβαλλε και η δημιουργία του κέντρου ΓΑΙΑ, που αποτελεί πρότυπο όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, παρουσιάζοντας  αξιόλογη επιστημονική, εκπαιδευτική και γενικότερα πολιτιστική δράση.

Με αφορμή λοιπόν τη διάκριση αυτή πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στο αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του κέντρου ΓΑΙΑ, με θέμα «Το μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε εκτός από τους χαιρετισμούς και της ομιλίες και μουσική με άρπα από την σολίστ Μαρία Μπιλντέα που έπαιξε έργα του Μπαχ και του Ντεμπισί. Παρούσα φυσικά στη εκδήλωση ήταν η «ψυχή» του Μουσείου Γουλανδρή,  πρόεδρος του μουσείου κα. Νίκη Γουλανδρή, η οποία στον λόγο της εξέφρασε τις θερμές τις ευχαριστίες στο ελληνικό τμήμα του ICOM για την επιλογή του μουσείου ως τιμώμενο μουσείο, αλλά και τον κόσμο για την ιδιαίτερα τιμητική παρουσία του.

Εύη Ρουσουνέλη

 

Advertisements
This entry was posted in Πολιτιστικά. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s