Η πρώτη Εναλλακτική Δανειστική Βιβλιοθήκη στον Δήμο Κηφισιάς

Στην εποχή μας, στην εποχή της ηλεκτρονικής πληροφόρησης, το βιβλίο εξακολουθεί να αποτελεί πηγή γνώσης και διασκέδασης. Σχεδόν όλοι έχουμε  αγαπήσει τα βιβλία και μερικοί δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς αυτά. Ο Δήμος Κηφισιάς προχώρησε σε ένα πιλοτικό εγχείρημα στο οποίο δεν χρησιμοποιήθηκαν πόροι του Δήμου και δημιούργησε την πρώτη εναλλακτική δανειστική βιβλιοθήκη η οποία θα τοποθετηθεί στην διασταύρωση των οδών Κασσαβέτη και Λεβίδου το Σάββατο 9 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι για όλους τους πολίτες. Η ιδέα της βιβλιοθήκης γεννήθηκε από δύο νέους αρχιτέκτονες που ζουν και εργάζονται στην πόλη μας, την Ειρήνη – Αιμιλία Ιωαννίδου και τον Ελευθέριο Αμπατζή.

Είναι κατασκευασμένη στα πρότυπα μιας παραδοσιακής βιβλιοθήκης με βιβλία που διαχειρίζονται οι ίδιοι οι χρήστες δίχως συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο. Το απόθεμα της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της. Ο χρήστης ο οποίος παράλληλα μπορεί να αποτελεί και τον δωρητή μπορεί να δανειστεί ένα βιβλίο και μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα να το επιστρέψει. Η πρωτότυπη αυτή βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή στο κοινό 24 ώρες το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Σας καλούμε να προσφέρεται βιβλία κάθε είδους και θεματολογίας, βιβλία που απευθύνονται σε κάθε ηλικία. Όλοι θα έχουμε τη δυνατότητα να δανειστούμε εύκολα κι απλά, αλλά και να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια «βιβλιοδρομίας» του Δήμου Κηφισιάς όπου αντί για σκυτάλη ανταλλάσουμε βιβλία!

Η βιβλιοθήκη έχει διαστάσεις 80Χ80 εκατοστά και ύψος 1,70 μέτρα. Είναι κατασκευασμένη από σίδερο και τεχνητό γυαλί, αυτοφωτιζόμενη αφού στην οροφή της υπάρχει τοποθετημένο φωτοβολταϊκό πανέλ και η χωρητικότητα της φτάνει τα 350 βιβλία.

 

 

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s