Προσφορά Αγάπης σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου Κηφισιάς από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και την Τράπεζα Τροφίμων

Η «Κοινωνική Μέριμνα», ο φορέας Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κηφισιάς, με τη σύμπραξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Τράπεζας Τροφίμων- Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας, έθεσε σε εφαρμογή την 1η Ιουνίου 2012 επισιτιστικό πρόγραμμα ετήσιας διάρκειας με στόχο την ενίσχυση 20 άπορων, πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών του Δήμου που αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσής τους.

Η δράση αυτή χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης «Είναι Καθήκον μας» που υλοποιεί σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ιερές Μητροπόλεις, Ενορίες και θεσμικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και περίθαλψης: http://www.latsis-foundation.org/gr/111/einai_kathhkon_mas.html.

Η επιλογή των δικαιούχων οικογενειών, τις οποίες απαρτίζουν πάνω από 100 άτομα, έγινε από το διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό της «Κοινωνικής Μέριμνας», βάσει σχετικών δικαιολογητικών και σε συνέχεια κατ’οίκον επισκέψεων κοινωνικού λειτουργού και ψυχολόγου με σκοπό την κατάρτιση και αξιολόγηση του κοινωνικού ιστορικού της κάθε οικογένειας. Κύρια κριτήρια της επιλογής αποτέλεσαν το οικογενειακό εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση, η ανεργία των γονέων καθώς και σημαντικά προβλήματα υγείας.

Η επισιτιστική βοήθεια συνίσταται στη μηνιαία κατ’οίκον διανομή δεμάτων με 47 προϊόντα τροφίμων που καλύπτουν πλήρως τις βασικές διατροφικές ανάγκες της κάθε οικογένειας. Την παραγγελία, συσκευασία και αποθήκευση των τροφίμων του επισιτιστικού προγράμματος έχει αναλάβει η Τράπεζα Τροφίμων (www.traptrof.gr), κοινωφελές μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που συνεστήθη το 1995 με πρωτοβουλία του Γεράσιμου Βασιλόπουλου με σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων. Τα δέματα που παρασκευάζονται διανέμονται μηνιαίως από το προσωπικό της «Κοινωνικής Μέριμνας» στις οικίες των δικαιούχων οικογενειών, στις οποίες προσφέρεται επίσης η αναγκαία ψυχολογική υποστήριξη.

Στο πλαίσιο του ευρύτερου σκοπού της για ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και στήριξης προς τους δημότες και κατοίκους Κηφισιάς, η Κοινωνική Μέριμνα, από τις αρχές του 2012, λειτουργεί επίσης το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο στεγάζεται στις Εργατικές Κατοικίες στην οδό Μ. Αντύπα 5 στην Κ. Κηφισιά. Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο συλλέγονται τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης και διανέμονται σε τακτά διαστήματα σε κοινωνικά και οικονομικά ευπαθείς  δημότες του Καλλικρατικού Δήμου Κηφισιάς καταγεγραμμένους στα μητρώα της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Όλα τα είδη προέρχονται από χορηγίες εταιρειών, καταστημάτων, συλλόγων σχολείων, εθελοντών και δημοτών ευαισθητοποιημένων στα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάνθρωποί μας.

Εύη Ρουσουνέλη

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s