Ο Μίμης Πλέσσας και η Fide Koksal στο Kifissiaonline.gr

Σίγουρα αν κάποιος θα καλούνταν να προλογίσει τον Συνθέτη Μίμη Πλέσσα θα είχε αρκετές δυσκολίες όπως αυτή τη στιγμή εγώ, μιας και είναι τόσα πολλά που θέλει να πει κανείς για αυτόν όπου στο τέλος νιώθει να κομπιάζει. Το καλύτερο που θα μπορούσε κανείς να κάνει θα ήταν να διαχωρίσει τον Μουσικό από τον Άνθρωπο. Ο Συνθέτης των επιτυχιών Μίμης Πλέσσας έχει γράψει αναρίθμητες  μελωδίες τόσο για τον Ελληνικό Κινηματογράφο όσο και για τραγουδιστές, έχει αποσπάσει αμέτρητα βραβεία τόσο στη χώρα μας όσο και στο Εξωτερικό, και ακούραστος συνεχίζει να εμπνέεται από την ίδια τη ζωή και τους συνεργάτες του, που ποτέ δεν ξεχνά. Όταν κάποιος καλείται να του πάρει μια συνέντευξη για αυτό που μιλάει πάντα πρώτα είναι τα «παιδιά» του..εννοώντας τους συνεργάτες του. Γιατί και ο ίδιος φεύγει από τον ρόλο του Μαέστρου και παίρνει τον ρόλο του «πατέρα» προσέχοντας τα «παιδιά» του πάνω απ όλα. Και εδώ έρχεται η αναφορά του Μίμη του Πλέσσα ως άνθρωπος. Ευπατρίδης, αγαπά τόσο τη χώρα του που ποτέ δεν χάνει την Ελπίδα του για το μέλλον. Ευγενής, φιλάνθρωπος, με καλοσύνη, αξίες, με πίστη στους νέους ανθρώπους όποιος  τον γνωρίσει αισθάνεται τυχερός, γιατί ο Πλέσσας έχει τόση αγάπη μέσα του που δεν φοβάται να την χαρίσει απλόχερα σε όλους γύρω του. Έτσι και σε αυτή τη συνέντευξη μας παρουσιάζει τους συνεργάτες του.

Άλλη μια Συναυλία κ. Πλέσσα με πολλές επιτυχίες σας. Ειδικά για αυτή τη Συναυλία αισθάνεστε πολύ περήφανος.

Υπάρχουν συναυλίες που γεννούν είδωλα και που δεν ξέρεις  ποτέ είναι η στιγμή που μπορεί να βγει ένα πανέμορφο αηδόνι αλλά και μπορεί να βγει και ένας κόρακας… η αποψινή αυτή συναυλία έχει κάτι το εντελώς εξαιρετικό, έχει 3 από τα αγαπημένα μου Πλεσσοπουλα, όπως συνηθίζω να λέω του συνεργάτες μου, που το καθένα με το δικό του ταλέντο τις δικές του ευαισθησίες κατάφερε μέσα στο χρόνο που βρεθήκαμε μαζί να φτάσει στο απόγειο της απόδοσης τους.

Θα μας πείτε 2 λόγια για αυτούς?

Τον Σπύρο τον Κλείσα όπου συνεργαζόμαστε μέσα  πάνω από 10 χρόνια, βρέθηκε να κάνει πολύ σημαντικά  ορατόρια, να έχει ηγετικούς ρόλους σε όπερες αλλά δυστυχώς η  ευτυχώς για την χώρα μας στο εξωτερικό είναι πολύ γνωστός. Κάθε φορά για όλα αυτά τα παιδιά αποδεικνύεται  το ταλέντο τους από τις διάφορες διεθνείς διακρίσεις. Η επόμενη είναι η Ιώ Νικολάου η οποία κάνει καριέρα στο Παρίσι και την περιμένουν στιχουργοί παραγωγοί και η τελευταία η οποία είναι και η μικρότερη και η πιο χαϊδεμένη η Fide Koksal . Κάποια στιγμή γνωρίζεις ένα ήθος έναν χαρακτήρα που είναι μοναδικός. Όταν πρωτοήρθε η Fide μου έκανε εντύπωση η σαφήνεια και η ευγένεια της, γράφει και στίχους. Επίσης πολύ σημαντικός για μένα είναι ο μαέστρος μου ο Νάσος  Σωπύλης και εγώ τον φωνάζω μαέστρο και εκείνος το ίδιο και είναι πολύ σημαντικό που πρώτη φορά στην Ελλάδα χωράνε 2 μαέστροι σε μια ορχήστρα…  Όπως καταλαβαίνετε έχουμε μια συγκέντρωση ταλέντων

Είστε περήφανος για αυτή την ομάδα?

Πάρα πολύ! Έχω και τον πιο παλιό από τους συνεργάτες μου τον Γιώργο Παχή  όπου παίζει καταπληκτικό μπουζούκι.

Στην εποχή που διανύουμε  πιστεύετε πως η μουσική μπορεί να δώσει ελπίδα?

Και βέβαια και αλίμονο αν δεν δώσει. Και αν ψάξουμε λίγο στην ιστορία θα δούμε πως κάθε φορά σε περιόδους κρίσης οι τέχνες πάντα δίνουν μια ώθηση μπροστά…Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Fide koksal

Πως νιώθετε κα. Koksal για τη συνεργασία σας με τον κ. Πλέσσα?

Για τη συνεργασία με τον μαέστρο τι να σας πω.. είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στην Ελλάδα γιατί βρήκα έναν άνθρωπο που μου χει δείξει καταρχήν εμπιστοσύνη, μου χει δώσει έναν δρόμο να ακολουθήσω, και από τότε που με γνώρισε δεν με άφησε ποτέ. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που χει πιστέψει σε μένα ένας τόσο έμπειρος και  σπουδαίος συνθέτης, φίλος, τα πάντα, και αισθάνομαι τυχερή.

Θα μας πείτε 2 λόγια για εσάς?

Έχω σπουδάσει Πολιτικές επιστήμες και Διεθνείς σχέσεις στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, και παράλληλα σπούδασα και μουσική θεάτρου μιούζικαλ, πάντα ήμουν μέσα στην μουσική. Έτυχε να έρθω στην Ελλάδα για ένα τηλεοπτικό παιχνίδι και μετά βρήκα τον δρόμο που μου ταιριάζει καλύτερα. Γνώρισα πολλούς καλούς μουσικούς, και όταν κάνει συναυλίες ο Πλέσσας πάντα με τιμάει επιλέγοντας με και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι σε έναν χώρο που δεν είναι μόνο δουλειά είναι και οικογένεια. Αυτό μου έλειπε στην αρχή που δούλευα. Ο Πλέσσας είναι πάντα δίπλα σου.

Έχετε βγάλει ένα καινούργιο cd  σωστά?

Το cd λέγεται Γέφυρες. Είναι τραγούδια του Μίμη Πλέσσα με τούρκικους στίχους και αντίστοιχα κάνει πολύ καλές πωλήσεις και στην Τουρκία.

Τι ετοιμάζετε  με τον Μαέστρο?

Πάρα πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το χειμώνα άλλα projects με συναυλίες και στην Τουρκία και στην Πόλη και στην Σμύρνη κλπ

Θέλετε να μας πείτε ένα μήνυμα?

Θέλω να πω ότι οι άνθρωποι πρέπει να ακούνε τη μουσική που έχει ποιότητα και παρελθόν και μέλλον. Να μην αφήνουν τις αξίες τους εύκολα . οι Καλλιτέχνες ότι και να κάνουν πάντα χρειάζονται  τον κόσμο δίπλα τους. Μπορούμε  να κάνουμε  τα πάντα αρκεί να έχουμε υπομονή,  πίστη και καλοσύνη. Δεν υπάρχει  τίποτα στον κόσμο που δεν μπορούμε να μοιραστούμε…

Εύη Ρουσουνέλη

 

 

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα, Πολιτιστικά. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s