Πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής

ο Μητροπολίτης Αμαρουσίου, Κηφισιάς & Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος με τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Νίκο Χιωτάκη στην κατάθεση Στεφάνων

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στη Νέα Ερυθραία, το μνημόσυνο των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής με αφορμή την επέτειο των 90 χρόνων από το τραγικό γεγονός, στον Ιερό Ναό Ευαγεελισμό της Θεοτόκου, Χωροστατούντος του Μητροπολίτη Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Ωρωπού κ.κ Κύριλλου και παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Νίκου Χιωτάκη, αλλά και πολλών Δημοτικών Συμβούλων και Αντιδημάρχων. Μεταξύ άλλων οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, η κα. Νίνα Ασπασία Βλάχου και ο κ. Στάθης Κύρλος, η κα. Αγγελική Συνοδινού της παράταξης Πόλη Φως, η πρώην Δήμαρχος Νέας Ερυθραίας κα. Βασιλική Ταμβάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα. Ηλιάνα Στεφανάκου, κα. Αγγελική Βαλασοπούλου, ο Πρόεδρος του Ν. Π.Δ.Δ κ. Μανώλης Κουρμαδιάς και η Αντιπρόεδρος του Ν. Π.Δ.Δ κα Λίλα Παπαδημητρίου, ο κ. Σκορδίλης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ν.Ερυθραίας κ. Αντώνης Ξενάκης, ο πρόεδρος της ΤΟ ΝΔ κ. Διονύσης Γεωργιόπουλος, πολλοί Δημότες, τοπικοί φορείς.

Ακολούθησε ομιλία του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Νίκου Χιωτάκη όπου μιλώντας για τα ιστορικά γεγονότα ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο λαός πρέπει να έχει μνήμη.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς και υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Φίλιππου Χίου.

ο Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας κ. Κυριάκος Μαρτάκης

Στον λόγο του ο Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας κ. Κυριάκος Μαρτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων συγκινημένος «παιδιά της προσφυγιάς πρόκοψαν γιατί ήξεραν τι πάει να πει τιμή τι θα πει αρχοντιά, τι θα πει πίστη και αγώνας. Πέρασαν 90 χρόνια από αυτή τη μαύρη χρονιά και θα περάσουν και άλλα, και άλλα πολλά. Να μην ξεχνούμε ποτέ πως πατρίδες είναι όσο τις θυμόμαστε, σε αυτές τις πατρίδες μεγαλούργησαν κι εκεί άφησαν 1500 σχολειά, 150.000 μαθητές, 2500 δάσκαλους, 27 μητροπόλεις και 2 επισκοπές. Αλλά φρόνιμο και καλό είναι να μην ξεχαστεί και η προδοσία των μεγάλων δυνάμεων, αλλά και τους προδότες Έλληνες… άραγε δεν θα λείψουν ποτέ αυτοί οι «εφιάλτες» από αυτή την πατρίδα;»

Εύη Ρουσουνέλη

 

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s