Παπαθεοδώρου: Είμαστε συνηθισμένοι στον τίτλο του φαβορί

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου κατάφερε με την δουλειά του να κάνει την ΑΕΝΚ μια εκπληκτική ομάδα που πέρυσι έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ στην Α2 και φέτος θεωρείται ένα απ’ τα φαβορί για άνοδο στην Α1, κάτι που σύμφωνα με τον τεχνικό της ομάδας το κέρδισε.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ και αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας, στις μεταγραφές και στην πορεία της προετοιμασίας, ενώ εξήρε και την δουλειά που έχει κάνει ο πρόεδρος της ομάδας, κ. Λατσούδας.

Αναλυτικά ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για:

 Για την Κηφισιά, που για ακόμα μία σεζόν ξεκινάει ως φαβορί: «Πέρυσι δεν ήμασταν φαβορί και προσπαθήσαμε να πατήσουμε στα πόδια μας. Αυτό που θέλαμε πέρυσι το εκπληρώσαμε σε μεγάλο βαθμό. Η Κηφισιά είναι ομάδα που έχει ξεκινήσει από πολύ χαμηλά και για να φτάσει ως εδώ έμαθε να αντέχει τον τίτλο του φαβορί. Είμαστε συνηθισμένοι. Έχουμε αυτοπεποίθηση γιατί υπάρχει σιγουριά και υγεία σε όλα τα επίπεδα, είτε αυτό αφορά τους παίκτες και την προπονητική δουλειά είτε τη διοίκηση και τον πρόεδρο κ. Λατσούδα, που μας παρέχουν στήριξη, εξασφαλίζοντας ότι μπορούμε να κάνουμε αυτό που μας αρέσει απερίσπαστα. Με παρακαταθήκη την περσινή χρονιά ο στόχος μας είναι να είμαστε μέσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από πέρυσι».

Για τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν φέτος: «Το σκεπτικό κάθε χρόνο είναι ίδιο. Πρώτα επιλέγουμε χαρακτήρες με ποιότητα, παιδιά που έχουν κίνητρο για διάκριση και μπορούν να προσαρμοστούν στις συνθήκες δουλειάς της ομάδας. Από εκεί και πέρα, φέτος θέλαμε να προσθέσουμε ποιότητα, εμπειρία και προσωπικότητα, για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω (Καράμπουλας, Ψαθάς, Τζιάλας). Παράλληλα, με το νέο κανονισμό επιλέξαμε δύο νέα παιδιά (Μουρίκης, Κακαργιάς) να τους δώσουμε μια ευκαιρία να μπουν σε ένα πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό κι αυτοί να μας βοηθήσουν δίνοντάς μας ενέργεια και φρεσκάδα».

Για την πορεία της προετοιμασίας: «Είμαστε ευχαριστημένοι. Τα παιδιά δείχνουν μεγάλη διάθεση και γύρισαν από τις διακοπές σε καλή κατάσταση. Δείχνουν αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά, να  προσπεράσουν αυτό το δύσκολο κομμάτι της προετοιμασίας έχοντας κερδίσει πράγματα που θα φανούν χρήσιμα στη συνέχεια. Προσπαθούμε να προσαρμόσουμε τους νέους παίκτες στη φιλοσοφία της ομάδας μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις και να βρούμε ένα σημείο επαφής, ώστε να βγάλουμε τη δύσκολη και με μεγάλους στόχους χρονιά».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος της Α2: «Η Α2 όλα τα τελευταία χρόνια ήταν το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όλων των εθνικών κατηγοριών. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί το ίδιο και φέτος. Βρισκόμαστε στις 15 Σεπτεμβρίου και  υπάρχουν ομάδες οι οποίες δεν έχουν ρόστερ, αρκετές ομάδες με ελλιπή ρόστερ κι ένα μεγάλο κομμάτι ομάδων το οποίο δεν ξέρουμε εάν θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τη χρονιά. Είναι λογικό το επίπεδο ποιοτικά να είναι χαμηλότερο, όπως συμβαίνει και σε όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης και της Α1. Αυτή η κατάσταση είναι κάτι που εμάς σαν Κηφισιά δεν μας ευχαριστεί, γιατί είμαστε ομάδα που θέλουμε να υπάρχει ανταγωνισμός. Δεν θέλουμε ομάδες οι οποίες θα είναι δυνατές στον πρώτο γύρο και με πολλά προβλήματα στο δεύτερο, αλλοιώνοντας έτσι τη δυναμική του πρωταθλήματος».

Advertisements
This entry was posted in Παλμός των Σπορ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s