Δωρεάν μαστογραφίες για τις ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες του Δήμου Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς ανακοινώνει την υλοποίηση προγράμματος υγείας για την πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού, που προσφέρεται εντελώς δωρεάν στις ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες της πόλης μας. Ο καρκίνος του μαστού χρήζει έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης, κάτι που δεν είναι εφικτό για όλους λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που μαστίζουν την κοινωνία μας. Οι άπορες και ανασφάλιστες συμπολίτισσες μας, εξαναγκάζονται να παραμελούν την υγεία τους με επιπτώσεις πολλές φορές μη αναστρέψιμες. Από τις 4 Οκτωβρίου 2012 σε μηνιαία βάση γυναίκες από 40 έως 69 ετών, που εμπίπτουν στα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια που απαιτούνται για τις ευπαθείς ομάδες και έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα πρόληψης, θα μπορούν εντελώς δωρεάν να κάνουν μαστογραφία με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας, ψηφιακού μαστογράφου και να λαμβάνουν και σχετική διάγνωση.

Τα ραντεβού θα εξυπηρετούνται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στα γραφεία του Συλλόγου Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αγίων Αναργύρων (Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια). Για αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στην Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Κηφισιάς στα τηλέφωνα 210 6233315 & 210 6231638  και στο Α’ ΚΑΠΗ Κηφισιάς στο τηλέφωνο 210 8080108.

 

Το πρόγραμμα υγείας υλοποιείται από το Δήμο Κηφισιάς που είναι ενεργό μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αγίων Αναργύρων.

Το πρόγραμμα ΔΕΝ απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού.

 

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s