Μπεκές: Ζήσαμε ένα όνειρο

Η ΑΕΝΚ έκανε την υπέρβαση φέτος στο θεσμό του κυπέλλου μπάσκετ αποκλείοντας Απόλλων Πατρών και Άρη, ενώ αποκλείστηκε απ’ τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό στα προημιτελικά.

Ο ασίσταντ κόουτς της ομάδας, Θεόφιλοςς Μπεκές μίλησε στο Sepk.gr για αυτή την επιτυχία, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η ομάδα του έκανε την υπέρβαση και μίλησε για την εμπειρία των παικτών να συναντηθούν με τον πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδας Ολυμπιακό.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι! Αποκλείσαμε ομάδες της κατηγορίας μας, δύο της μεγαλύτερης κατηγορίας παίζοντας ωραίο μπάσκετ και φτάσαμε να παίζουμε με τον Ολυμπιακό στους «8». Για ένα ημίχρονο, μάλιστα, μπορώ να πω ότι είχαμε και πολύ καλή εικόνα» ήταν τα πρώτα λόγια του άμεσου συνεργάτη του Ηλία Παπαθεοδώρου στη Νέα Κηφισιά.

Ξετυλίγοντας την ιστορία από την αρχή αναφέρθηκε και στη σπουδαία νίκη επί του Άρη: «Ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Ξεκινήσαμε εκρηκτικά, το οποίο είναι στοιχείο που μας χαρακτηρίζει. Ήμασταν πολύ δυνατοί στην άμυνα και πολύ λογική στην επίθεση και μετά από ένα σημείο αρκετά εύστοχοι», δήλωσε.

Όσο για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό; «Ήταν μάθημα για μας το πόσο σοβαρά και αφοσιωμένα αντιμετώπισαν το παιχνίδι, την καθημερινότητα τους δηλαδή. Για μας ήταν ένα μεγάλο ματς, για αυτούς ένας αγώνας με πολύ υποδεέστερο αντίπαλο, όμως ήταν πολύ αφοσιωμένοι στην καθημερινότητα τους. Η μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων ήταν σωματική, αλλά και πνευματική. Δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στο γεγονός ότι είχαν μεγαλύτερα κορμιά, αλλά και στο ότι εμείς που κατά γενική ομολογία είμαστε μια ομάδα που παίζει πειθαρχημένα και με τακτική, είχαμε μεγάλο πρόβλημα σε ότι αφορά την ταχύτητα αντίδραση τους, τη σκέψη τους δηλαδή», πρόσθεσε.

«Εδώ και 20 ημέρες είμαστε σε άλλο κόσμο. Παίζουμε ομάδες της Α1 και με τον πρωταθλητή Ευρώπης! Θα πρέπει τώρα άμεσα να μπούμε στη λογική της κατηγορίας και του στόχου μας. Θα πρέπει να κοιτάξουμε τα ματς με το «πρέπει», γιατί μέχρι τώρα δεν… έπρεπε τίποτα. Τώρα υπάρχει η πίεση», είπε χαρακτηριστικά. Πως το αντιμετωπίζει, όμως, αυτό ένας προπονητής; «Σήμερα για παραδειγμα έχουμε προπόνηση για ενεργητική ανάπαυση. Μετά θα έχουμε δύο ημέρες ρεπό και από Δευτέρα ξεκινάμε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, θα μπούμε αφοσιωμένοι στο παιχνίδι με την Αγία Παρασκευή».

Η κούραση, βέβαια, είναι ένα άλλο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η ΑΕΝΚ. «Είναι πάρα πολύ κουρασμένα τα παιδιά. Κακά τα ψέμματα κι εμείς είμαστε! Είχαμε παιχνίδια δύο φορές τη βδομάδα, κάτι στο οποίο δεν είμαστε συνηθισμένοι. Η συλλογή πληροφοριών κάθε δύο ημέρες για τον αντίπαλο και η μετάδοση τους είναι κουραστικό και για τα παιδιά και για μας».

Καταλήγοντας ο Θεόφιλος Μπεκές υπογράμμισε: «Πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στην οικογένεια Λατσούδα, γιατί είναι άνθρωποι που υποστηρίζουν την ομάδα με αρχές, θέλουν δηλαδή να είναι οικογεναική, υγιής και να έχει διαρκώς στόχους. Εύχομαι να είμαστε υγιείς, να γυρίσει γρήγορα ο Νικητάκης, ο οποίος είναι ο ηγέτης της ομάδας εντός κι εκτός γηπέδου, να τελειώσει το πρωτάθλημα κανονικά και να επιτευχθεί ο στόχος μας».

 

Advertisements
This entry was posted in Παλμός των Σπορ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s