Ομιλία του Δημάρχου Κηφισιάς στους εργαζομένους του Δήμου

Κάθετα αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου Κηφισιάς, εμφανίστηκε κατά την ομιλία του στους εργαζόμενους για τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς,  κ. Νίκος Χιωτάκης. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της μεταπολιτευτικής ιστορίας της, εξαιτίας των δραματικών περικοπών στους θεσμοθετημένους πόρους της. «Ο  Δήμος Κηφισιάς καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αντιμετωπίσει στο μέτρο του δυνατού τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται, να προωθήσει δράσεις και να αναλάβει πρωτοβουλίες που δεν θέτουν ως προαπαιτούμενο  τη διαθεσιμότητα σημαντικών πόρων. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των κατοίκων, στις ανάγκες της δύσκολης περιόδου που διανύουμε. Τα οικονομικά του Δήμου αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε οριακό σημείο αλλά βιώσιμο γιατί δεν έχουμε υψηλές δανειακές υποχρεώσεις και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μας έστω και με καθυστέρηση πληρώνονται. Δεν χρωστάμε εργοδοτικές εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία και δεν οφείλουμε μισθοδοσία. Γιατί ως δημοτική αρχή έχουμε βάλει μια σειρά προτεραιοτήτων στις πληρωμές που έχουμε να κάνουμε» ανέφερε ο Δήμαρχος Κηφισιάς και πρόσθεσε ότι έχει δοθεί εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να βεβαιώσουν τα χρέη και όσοι οφείλουν να πληρώσουν, είτε μετρητά είτε με δόσεις.

Ο κ. Νίκος Χιωτάκης στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προσλήψεις εργαζομένων επισημαίνοντας ότι «σε σχέση με πέρυσι ο Δήμος έχει 100 περισσότερους εργαζόμενους οι οποίοι παρέμειναν στη θέση τους με ασφαλιστικά μέτρα. Αυτή είναι μια τεράστια τρύπα του συστήματος και έχει να κάνει με τις δικαστικές αποφάσεις. Δεν μπορούμε να στηρίξουμε εργαζόμενους που έρχονται δουλεύουν ένα 8μηνο και κάνουν ασφαλιστικά μέτρα όταν ο δήμος έχει προκηρύξει διαγωνισμό για νέες συμβάσεις. Αν δεν φύγουν αυτοί που είναι μέσα με δικαστικά μέτρα δεν θα κάνουμε καμία πρόσληψη. Δεν μπορεί ο δήμος να πληρώνει διπλά μεροκάματα, γιατί όλα αυτά επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό».

Τέλος ο Δήμαρχος Κηφισιάς επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι αποτελούν τον καθοριστικό παράγοντα για τη λειτουργία του δήμου. Τους ευχαρίστησε για την συνεργασία τους όλα αυτά τα χρόνια και τους κάλεσε να είναι συνεπείς στην εργασία τους, γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, εμπιστεύεται και στηρίζετε στις δυνατότητες του προσωπικού, ώστε ο Δήμος Κηφισιάς να γίνει πρότυπος Δήμος, στην υπηρεσία του δημότη.

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s