Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου στην Κηφισιά

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα ο εορτασμός της 28η Οκτωβρίου και του ιστορικού ΟΧΙ απέναντι στο τελεσίγραφο των Ιταλών στο Δήμο Κηφισιάς, παρουσία της Άρχουσας  τάξης του Δήμου. Μετά την δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου στην Κηφισιά ακολούθησε  επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων στο Ζηρίνειο. Την παρέλαση άνοιξε το παράρτημα Κηφισιάς του Λυκείου Ελληνίδων με τις Ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες και ακολούθησαν οι πρόσκοποι, οι οδηγοί, τα Δημοτικά σχολεία, τα Γυμνάσια, και τα Λύκεια από τις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, τα αθλητικά σωματεία κλπ

η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς

Όλα τα σχολεία της Κηφισιάς της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης παρέλασαν μπροστά από τους επισήμους, περήφανα. Την παρέλαση άνοιξε και έκλεισε η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της κ. Φίλιππου Χίου. Της παρελάσεως προηγήθηκαν όπως είναι το έθιμο δημοτικοί χοροί μπροστά από τον χώρο όπου είχε στηθεί η εξέδρα των επισήμων. Χορευτικά Συγκροτήματα των σχολείων του Δήμου Κηφισιάς, αλλά και το επίλεκτο τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Νομικού Προσώπου «Δημήτρης Βικέλας» χόρεψαν ελληνικούς χορούς σε διδασκαλία της κας. Δέσποινας Σκέρλου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η 28η Οκτωβρίου είναι μια ημέρα ιστορικής μνήμης, μία ημέρα εορτασμού και εθνικής υπερηφάνειας,  για την πατρίδα και το λαό μας. Τα σημαντικότερα μηνύματα του ΟΧΙ που πρέπει με κάθε τρόπο να κρατάμε φυλαχτό στην καθημερινότητα μας, αλλά και να τα μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές είναι η εθνική ενότητα και  η ομοψυχία,  που ήταν, και παραμένουν μέχρι σήμερα τα βασικά συστατικά του πατριωτισμού μας»

 

Εύη Ρουσουνέλη

 

 

 

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s