Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή συστάθηκε το 1999 από τον Δικηγόρο και Συλλέκτη κ. Φίλιππο Τσιχριτζή με κύριο σκοπό την υποστήριξη και προώθηση των εικαστικών τεχνών. Το  Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στεγάζεται σε ένα κτίριο στο κέντρο της Κηφισιάς (Κασσαβέτη 18 & Γρηγ. Αυξεντίου) και μέχρι σήμερα έχει αναπτύξει, μια συστηματική δράση για να αποτελέσει έναν ενεργό και δραστήριο πολιτιστικό πυρήνα στην ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστίων της Αθήνας. Έχει αναπτύξει ποικίλες πρωτοβουλίες, προκειμένου να απευθυνθεί στο κατά το δυνατόν ευρύτερο κοινό και σε διάφορες ηλικίες. Έχει οργανώσει  παιδικό εργαστήρι για παιδιά προσχολικής ηλικίας και έχει φιλοξενήσει επισκέψεις σχολικών τάξεων. Οργάνωσε επισκέψεις σε μουσεία, πινακοθήκες και εργαστήρια καλλιτεχνών, λειτούργησε κύκλους εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε θέματα ιστορίας της τέχνης, συντήρησης έργων τέχνης, ενδυματολογίας κ.ά. Τέλος, από το 2005 επεξέτεινε την δραστηριότητά του και σε εκθέσεις γνωστών Ελλήνων εικαστικών δημιουργών.
To 2010 το ΙΕΤΤ προέβη σε μία εκτεταμένη ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του,  τους οποίους διαθέτει με εκθεσιακό σχεδιασμό και σε απόλυτα συνεχή λειτουργική συνέχεια, και οι οποίοι μπορούν να φιλοξενήσουν τόσο εικαστικά γεγονότα όσο και πάσης φύσεως πολιτιστικές δραστηριότητες συναφείς με τους σκοπούς του Ιδρύματος.
Κύριος στόχος του ΙΕΤΤ είναι η ιδέα να προσφέρει στον καλλιτέχνη έναν χώρο όπου μπορεί να παράγει και να παρουσιάζει έργα πρωτογενή και πρωτότυπα, με μία ελευθερία που θα τον ωθεί σε νέες διαστάσεις δημιουργίας, με νέες προοπτικές. Στη νέα του αυτή περίοδο, το ΙΕΤΤ φιλοδοξεί να αποτελέσει χώρο έκφρασης πρωτογενούς εικαστικής σύλληψης και προβολής νέων ιδεών και των δημιουργών τους. Οι εκθέσεις θα περιλαμβάνουν ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία και εγκαταστάσεις, οργανωμένες από το ΙΕΤΤ ή σε συνεργασία με άλλους χώρους και με το εξωτερικό.

Ωρες λειτουργίας, Τρίτη-Παρασκευή 11:00-19:00 & Σάββατο 11:00-15:00 – Τηλέφωνο επικοινωνίας, 210 8019975 – Κασσαβέτη 18, Κηφισιά 14562 – www.iett.gr – email: info@iett.gr

Εύη Ρουσουνέλη

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα, Πολιτιστικά, Ψυχαγωγία. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s