Κάντε μια ευχή…με το βλέμμα στραμμένο στον ουρανό σήμερα και αύριο…

Ένα μοναδικό θέαμα στον ουρανό θα απολαύσουν σήμερα και άυριο, όσοι ξενυχτήσουν  καθώς έρχεται βροχή από πεφταστέρια.Μετά  τις Περσίδες του Αυγούστου, οι Λεοντίδες είναι η βροχή διαττόντων που αποσπά περισσότερο το ενδιαφέρον των ερασιτεχνών αστρονόμων, αλλά και των απλών ανθρώπων. O αριθμός των διαττόντων που θα πέσουν κατά τη διάρκεια της φετινής καταιγίδας αναμένεται να είναι όπως συνήθως , δηλαδή 40-70 μετέωρα την ώρα. Οι Λεοντίδες εμφανίζονταν ως πραγματική «θύελλα» μετεώρων. Τέτοιες κορυφώσεις του φαινομένου συμβαίνουν περιοδικά κάθε περίπου 33 χρόνια, και η επόμενη αναμένεται γύρω 2035.
Οι Λεοντίδες παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά στις 13 Νοεμβρίου του 1883 στη βορειοανατολική Αμερική, οπότε και εγκαινιάστηκε η σύγχρονη αστρονομία των διαττόντων. Η βροχή των Λεοντιδών έχει πάρει το όνομά της από τον αστερισμό του Λέοντα, από την οποίο φαίνεται ότι προέρχονται οι διάττοντες αστέρες.

Το βλέμμα σας στον ουρανό απόψε, κάνοντας τη δική σας ευχή, το σίγουρο είναι πως με δεδομένη την υπάρχουσα δύσκολη κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα, το βλέμμα του θα έχει στράμμένο προς τον ουρανό και ο Υπουργός Οικονομικών ελπίζοντας να πάρει το πράσινο φως από Eyrogroup για την δόση…

Εύη Ρουσουνέλη

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα, Πολιτιστικά, Ψυχαγωγία. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s