Διαμαρτυρία ΠΕΔΑ & ΠΟΕ – ΟΤΑ για τις διαθεσιμότητες των εργαζομένων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις διαθεσιμότητες εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποίησε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής με τη συμμετοχή της ΠΟΕ – ΟΤΑ, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αντιπροσωπεία της ΠΕΔ Αττικής συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κ. Μανούσο Βολουδάκη. Οι Δήμαρχοι επανέλαβαν τη διαφωνία τους με τη ρύθμιση για τη διαθεσιμότητα στους ΟΤΑ και επισήμαναν ότι δεν αποστέλλουν ονόματα εργαζομένων για διαθεσιμότητα στο Υπουργείο και δεν θα υπογράψουν Διαπιστωτικές Πράξεις διαθεσιμότητας. Η ΠΕΔΑ κατέθεσε την πρόταση της για την αντιμετώπιση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί η οποία είναι:

“Να παγώσει άμεσα η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας. Οι Δήμοι να επεξεργαστούν συγκεκριμένη πρόταση για την κινητικότητα των εργαζόμενων μεταξύ ΟΤΑ, δηλαδή για μετατάξεις από Δήμους όπου τυχόν πλεονάζουν κάποιες ειδικότητες σε άλλους όπου υπάρχουν κενά”

Η αντιπροσωπεία της ΠΕΔ Αττικής εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της που ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης, αν και είχε ειδοποιηθεί από την προηγούμενη ημέρα, δεν κατάφερε να βρει χρόνο για να συναντήσει τους Δημάρχους της Αττικής.

Εύη Ρουσουνέλη

 

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s