Η Ετήσια Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια συναυλία τη Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς στο Πολιτιστικό Κέντρο ( Διονύσου & Μυρσίνης). Τι να πρωτοπεί κανείς για τη Φιλαρμονική του Δήμου μας… Ιδρύθηκε το 1965 και πλέον ανήκει στο Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και Αθλητισμού με πρόεδρο τον κ. Μανώλη Κουρμαδιά. Η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς με μαέστρο τον κ. Φίλιππο Χίου, αποτελείται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς που με μεράκι και πάθος για αυτό που κάνουν,  έχουν καταφέρει να κάνουν  τη Φιλαρμονική του Δήμου μας γνωστή σε αρκετές πόλεις λόγω των αναρίθμητων φεστιβάλ που κατά καιρούς έχουν λάβει μέρος. Διαθέτει πολύ μεγάλο ρεπερτόριο Ελληνικής και ξένης μουσικής, κλασικής και μοντέρνας, χορευτική μουσική, jazz, οπερέτα, Λάτιν, μιούζικαλ.  Έχει λάβει μέρος και έχει διακριθεί σε φεστιβάλ φιλαρμονικών σε πόλεις και νησιά όπως η Σκιάθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Αίγιο, Λιβαδειά, Νέα Φιλαδέλφεια, Χαλάνδρι, Πειραιά κ.α. Σίγουρα δεν μένει μόνο στις υποχρεώσεις τις, όπως οι εμφανίσεις σε πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες του Δήμου μας, αλλά προσπαθεί με την παρουσία της σε κοινωνικά δρώμενα και άλλων Δήμων να κάνει γνωστή την πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου Κηφισιάς.

«όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Φιλαρμονική του Δήμου μας, δίνει το παρόν με μία ακόμα συναυλία, μολονότι η  κρίση έχει επηρεάσει αισθητά πλέον και την Τέχνη. Εμείς όλοι μας προσπαθούμε να κρατήσουμε τη μουσική σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο, για να έχουμε τη δύναμη και το κουράγιο, να αντέξουμε και το σπουδαιότερο να μην χαθεί ο Πολιτισμός. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο μας κ Νίκο Χιωτάκη, που υποστηρίζει τη Φιλαρμονική του Δήμου μας με τον όσο καλύτερο δυνατό τρόπο, ευελπιστώντας σε καλύτερες μέρες» μας είπε ο Μαέστρος της Φιλαρμονικής κ. Φίλιππος Χίου

Η Αλήθεια είναι πως η οικονομική κρίση που περνά η χώρα μας και τα σκληρά μέτρα που ολοένα πληθαίνουν στο όνομα των εντολών των εξωτερικών δυνάμεων, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στο να πραγματοποιηθούν πολλά πράγματα στον πολιτισμό, να εκπληρωθούν καινοτόμες ιδέες και να εξελιχθούν ήδη υπάρχοντα επιτυχημένα πράγματα. Αυτό που χρειάζεται ίσως είναι περισσότερη υπομονή, αρκεί  αυτή η υπομονή να μην συμβαδίζει με αλλοίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και εξαθλίωση.

Εύη Ρουσουνέλη

 

This entry was posted in Επικαιρότητα, Πολιτιστικά, Ψυχαγωγία. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s