Από τη γη της Ιωνίας στον Πειραιά, Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας.

Ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών διοργανώνει με αφορμή τα ενενήντα χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, έκθεση αφιερώματος με τίτλο:
«1922-2012: Από τη γη της Ιωνίας στον Πειραιά, Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας. Ακμή, ξεριζωμός και εγκατάσταση στην Ελλάδα» Η έκθεση αφιερώματος θα στεγάζεται στο Δημοτικό Νεοκλασικό του Δήμου Πειραιά επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 91 & Κανθάρου, θα διαρκέσει  έως και τις 21 Δεκεμβρίου με  ελεύθερη είσοδο καθημερινά 10.00 με 14.00 και 18.00 με 20.00 (Σαββατοκύριακα 10.00 14.00). Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες, χάρτες, έγγραφα, ελληνόφωνες και καραμανλίδικες εκδόσεις, καταστατικά και κανονισμούς συλλόγων και σχολείων, χειρόγραφα, μουσική και παρτιτούρες τραγουδιών από την Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη, τον Πόντο, την Καππαδοκία και τις υπόλοιπες Μικρασιατικές επαρχίες.

Επίσης φωτογραφίες από τη Μικρασιατική Εκστρατεία, την Καταστροφή και τον ξεριζωμό του 1922, καθώς και φωτογραφίες, προφορικές μαρτυρίες και βιογραφικά σημειώματα προσφύγων πρώτης γενιάς από την προσφυγική εγκατάσταση στην Ελλάδα με ιδιαίτερη έμφαση στους προσφυγικούς συνοικισμούς του Πειραιά.

Εύη Ρουσουνέλη

 

This entry was posted in Επικαιρότητα, Πολιτιστικά, Ψυχαγωγία. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s