Η διάλεξη του καθηγητή κ. Μπαμπινιώτη για τον πλούτο της Ελληνικής γλώσσας

Σε μία εποχή όπου η χώρα μας δοκιμάζεται, έρχεται ο αμύθητος πλούτος της ελληνικής γλώσσας, βάλσαμο στο νου και την καρδιά όλων μας, για να αποδείξει δια στόματος του διακεκριμένου ομότιμου καθηγητή Γλωσσολογίας κ. Γεωργίου Μπαμπινιώτη, ότι η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει το λίκνο των γραμμάτων και του πολιτισμού. Θέμα της διάλεξης του καθηγητή κ. Μπαμπινιώτη, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Δήμου Κηφισιάς ήταν το «Πώς  μαθαίνουμε, πώς μελετούμε και πώς διδάσκουμε τη γλώσσα μας». Το πολυπληθές ακροατήριο που είχε κατακλύσει την αίθουσα «Δήμαρχος Βασίλειος Γκατσόπουλος» παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επί δύο ολόκληρες ώρες, την ξεχωριστή «διδασκαλία» του διακεκριμένου επιστήμονα που τα βιβλία του και τα λεξικά του γίνονται ανάρπαστα.

Τον επίσημο προσκεκλημένο χαιρέτισε θερμά ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Νίκος  Χιωτάκης ενώ συντονίστρια της εκδήλωσης, ήταν η δημοσιογράφος και Αντιδήμαρχος Δημοτικής  Διακυβέρνησης του Δήμου Κηφισιάς, κα. Νίνα – Ασπασία  Βλάχου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς που διαγωνίσθηκαν στην έκθεση με θέμα «Η γλώσσα μου, είναι ο κόσμος μου», που υπέδειξε ο κ.  Μπαμπινιώτης. Πρόκειται για τους μαθητές Γιώργο Αραβανή, Γιάννη Γιαννόπουλο, Αλέξανδρο Καλφόγλου, Γρηγόρη Μόσχο και Ελένη Σαραγά, οι οποίοι παρέλαβαν ένα πολύτιμο λεξικό με την υπογραφή του κ. Μπαμπινιώτη.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος  «Ιωάννης Σ. Λάτσης».

Εύη Ρουσουνέλη

 

This entry was posted in Επικαιρότητα, Πολιτιστικά, Ψυχαγωγία. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s