ΜΑΘΕ ΤΕΧΝΗ ΚΙ ΑΣΤΗΝΕ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΤΟ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ»/ 17-19.1.13

αφίσα φεστιβάλ

Το metamatic:taf φιλοξενεί με χαρά το τριήμερο φεστιβάλ του φοιτητικού περιοδικού «Το Καλειδοσκόπιο» που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 19 Ιανουαρίου 2013.

 «Εμείς στο Καλειδοσκόπιο μάθαμε τέχνη και την αφήσαμε στις σελίδες του περιοδικού, σε θέατρα κι εκθέσεις, στους δρόμους της πόλης και για λίγες μέρες στους χώρους του metamatic:taf».

Το Καλειδοσκόπιο, το πρώτο free press περιοδικό της Αθήνας, προβάλλει μια εναλλακτική πρόταση κοινωνικής δραστηριοποίησης. Με κεντρικό  πρόταγμα τον επαναπροσδιορισμό του όρου «Άνθρωπος», αναζητά την κοινή έμπνευση, την κοινή χάραξη πορείας διαμέσου του πολιτισμού, του λόγου, της υγιούς συλλογικότητας και της συνεργασίας.

Συνοδεύουμε την έκδοση του πρώτου μας τεύχους για το 2013 με μια γιορτή πολιτισμού:

νέοι καλλιτέχνες και ερμηνευτές, νέες δημιουργίες, εμπνεύσεις και ιδέες, εκφράζονται σε ένα μίνι φεστιβάλ που καλύπτει ολόκληρο το εύρος των δραστηριοτήτων του περιοδικού με θέατρο, μουσική, λογοτεχνία, ζωγραφική, φωτογραφία και κινηματογράφο. Η καλλιτεχνική μας δραστηριότητα πηγάζει από το προσωπικό μεράκι του καθενός, και δεν περιορίζεται στο εμπορικό κύκλωμα. Αντίθετα, απλώνεται στο άπειρο του αυθεντικού, του δημιουργικού και εμπνευσμένου τρόπου έκφρασης.

Το φεστιβάλ στηρίζεται και από την Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη, σε μια δυναμική συνένωση διαφορετικών προσπαθειών με έναν κοινό σκοπό: την ανάδειξη του πνεύματος

και του πολιτισμού. Καθένας μπορεί να ανταλλάσσει το βιβλίο του όποτε το θελήσει, χωρίς χρηματικό αντίτιμο ή συνδρομή.

Το φεστιβαλ περιλαμβάνει:

έκθεση φωτογραφίας υπό τη θεματική «Εναλλακτικές πραγματικότητες»/ έκθεση ζωγραφικής / Ανταλλακτική βιβλιοθήκη / προβολές ταινιών μικρού μήκους νέων σκηνοθετών, σπουδαστών και φοιτητών / αφήγηση κλασικών παραμυθιών από μέλη του περιοδικού / θεατρική παράσταση – συρραφή επιλεγμένων έργων Θεάτρου του παραλόγου που θα ερμηνεύσουν νέοι ηθοποιοί και φοιτητές / συναυλία από ανεξάρτητη νεανική μπάντα σε ρυθμούς ανανέωσης και προοπτικής

Για τις εικαστικές εκθέσεις (φωτογραφία, ζωγραφική) και για τις προβολές ταινιών μικρού μήκους, το «Καλειδοσκόπιο» διοργανώνει Άνοιχτό Κάλεσμα σε νέους δημιουργούς και δημιουργίες. Περισσότερες πληροφορίες: Υπεύθυνος Εικαστικών, Γιώργος Παπαματθαιάκης (georgepapam@hotmail.com) και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Φώτης Ηλιόπουλος (foteliop@yahoo.gr)

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ αναλυτικότερα:

17/1: 19.00   Ανάγνωση κλασικών παραμυθιών

20.00 Θεατρική παράσταση και συζήτηση πάνω στο Θέατρο του παραλόγου. Παρουσιάζονται κείμενα μεγάλων εκπροσώπων του είδους.

21.30    Συναυλία από το καταξιωμένο σε Ελλάδα και Αγγλία συγκρότημα, the7frogs

17 – 19/1:       Έκθέση φωτογραφίας υπό τη θεματική «Εναλλακτικές πραγματικότητες»

Έκθεση ζωγραφικής

Προβολές ταινιών μικρού μήκους

Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη

   Είσοδος ελεύθερη (με προαιρετική οικονομική ενίσχυση για τους σκοπούς του περιοδικού)

Έναρξη: Πέμπτη 17.1.12, 19.00

Ώρες λειτουργίας εκθεσιακού χώρου: Δευτ-Σαβ 12.00-21.00, Κυρ 12.00-19.00

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s