Ο Δήμος Κηφισιάς γιόρτασε την Εθνική μας Επέτειο

???????????????????????????????Με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821. Η ημέρα ξεκίνησε με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ερυθραία, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων και  κατάθεση στεφάνων.

Την παρέλαση άνοιξε ο Σύλλογος Διατηρήσεως ιστορικών Οχημάτων, με οχήματα που συμμετείχαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ακολούθησαν χορευτικά συγκροτήματα τα οποία παρουσίασαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου πήραν όλοι οι μαθητές των σχολείων της πόλης μας οι οποίοι έλαβαν μέρος στην παρέλαση.

Τη σημασία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, της διπλής γιορτής του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, επισήμανε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης  εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας.

Ο κύριος Νίκος Χιωτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Ελληνικός Λαός συνεχίζει να υφίσταται τεράστιες θυσίες, μείωση των εισοδημάτων του, ανεργία, υπέρμετρη φορολογία, θυσίες για να αποφευχθούν χειρότερα. Είναι, λοιπόν, υπαρκτή η ανάγκη της ομοψυχίας, της αλληλεγγύης και του συλλογικού οράματος της αυτοδιάθεσης, της αξιοπρέπειας, της προόδου και της ανάπτυξης του λαού μας. Το οφείλουμε για τα παιδιά μας που θα παρελάσουν, το οφείλουμε στις επόμενες γενιές των Ελλήνων. Η ελληνική ιστορία μας επιβάλλει να θυμόμαστε ότι η μεγαλύτερη μας δύναμη, το στοιχείο που μας κάνει εθνικά ισχυρούς είναι η ενότητα μας. Το πατριωτικό καθήκον σήμερα για το λαό, για όσους αγωνίστηκαν για την κοινωνική δικαιοσύνη, είναι να μη δεχτεί να θυσιαστούν και οι τελευταίες κατακτήσεις του».

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s