Άρχισε η διαβούλευση με τους κατοίκους για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

κυκλοφοριακές ρυθμίσειςΣε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Κηφισιάς, Νίκου Γ. Χιωτάκη με κατοίκους της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας οι οποίοι είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους, στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προχώρησε ο Δήμος Κηφισιάς το περασμένο καλοκαίρι μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου – Χ. Τρικούπη – Κοκκιναρά – Ηροδότου – Πόντου – Παπαφλέσσα.

Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Δήμαρχος Βασίλειος Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς την προηγούμενη Πέμπτη ο μελετητής – συγκοινωνιολόγος Θεόδωρος Μαυρογιώργης παρουσίασε στους κατοίκους όλα τα σενάρια που προτείνει, σενάρια τα οποία είναι αναρτημένα σε μορφή pdf στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου Κηφισιάς http://www.kifissia.gr, στην κατηγορία «Διαβουλεύσεις».

«Κάθε αλλαγή στις μετακινήσεις των κατοίκων επιφέρει αναστάτωση, ανατροπές και αντιδράσεις» τόνισε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης και πρόσθεσε ότι «στόχος του Δήμου Κηφισιάς είναι η προστασία της κατοικίας και της γειτονιάς με την εκτροπή της διαμπερούς υπερτοπικής κυκλοφορίας από το τοπικό δίκτυο, στοβασικό οδικό δίκτυο».

Ο μελετητής – συγκοινωνιολόγος κ. Μαυρογιώργης άκουσε με προσοχή τις προτάσεις των κατοίκων και επισήμανε ότι μετά την εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις σε δυο περιόδους, προκειμένου να αξιολογηθεί κατά πόσο ήταν επιτυχημένο ή όχι το μέτρο.

«Από την εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων διαπιστώθηκε ότι έχει μειωθεί ο υπερτοπικός φόρτος και οι μετρήσεις μας δείχνουν αποφόρτιση της ευρύτερων περιοχών γειτονιάς. Υπήρξαν, όμως, και επιμέρους πρόσθετες φορτίσεις σε οδούς, για τις οποίες εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια. Νομίζω ότι σε συνεργασία και με τους κατοίκους, θα καταφέρουμε να προχωρήσουμε στις όποιες διορθώσεις. Με χαρά θα  προσαρμόσουμε τις προτάσεις που μας κατέθεσαν στην τελική πρότασή μας, για να γίνει πιο λειτουργική».

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης ανανέωσε το ραντεβού του με τους κατοίκους από τις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας για τις 25 Απριλίου 2013 στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα «Δήμαρχος Βασίλειος Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς. Στη νέα συνάντηση θα παρουσιαστούν από τον συγκοινωνιολόγο οι τελικές του προτάσεις πριν αυτές συζητηθούν στην επιτροπή ποιότητας ζωής και τεθούν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ανάλογη συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης και με τους κατοίκους της Εκάλης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προωθεί ο Δήμος στη Δημοτική ΕνότηΟ μελετητής παρουσίασε τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, συγκέντρωσε τις προτάσεις των κατοίκων για να αξιολογηθούν και στην επόμενη συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου 2013 στις 7 το βράδυ στο εντευκτήριο της Εκάλης, θα παρουσιάσει τις τελικές προτάσεις του.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s