ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤOΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ekfovismos3Με πρωτοβουλία του Διευθυντή κ. Παναγιώτη Κορδονούρη, των εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς «Οδυσσέας Ελύτης» πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο ΓΑΙΑ του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, εκδήλωση για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό. Ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στις αίθουσες και τις αυλές των σχολείων.

Ομιλητές ήταν ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος είχε την πρωτοβουλία για να υιοθετηθεί η «Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού».η οποία υπογράφηκε από 383 ευρωβουλευτές καθώς και η καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρυσή Χατζηχρήστου.

«Το φαινόμενο αποκτά διαστάσεις και ένταση και λόγω των κοινωνικών συνθηκών που ζούμε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Η κρίση δημιουργεί εντάσεις μέσα στις οικογένειες, αυξάνεται η ανεργία, γίνονται συζητήσεις δύσκολες μέσα στα σπίτια και πολλές  φορές τα παιδιά ως ιμάντας μεταφέρουν αυτές τις εντάσεις και στο δικό τους περιβάλλον. Πάνω σε αυτό το φαινόμενο ηρθε να προστεθεί η δυνατότητα άσκησης της ίδιας μορφής βίας και με την ίδια κατεύθυνση, μέσω του διαδικτύου, κάτι που κάνει ακόμα πιο πολύπλοκο το φαινόμενο, πολύ πιο δύσκολο στην αντιμετώπιση του» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ευρωβουλευτής, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης, ο Βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, Νίκος Παναγιώτου, ο Αντιδήμαρχος Χωροταξίας Πόλης, Μανώλης Κουρμαδιάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευάγγελος Αυλήτης, Ιωάννης Διονυσιώτης και Λίλα Παπαδημητρίου, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s