ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

SONY DSCΣε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση στο Δημοτικό θέατρο Πεύκης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 28 Μαΐου 2013, η απονομή των Ετήσιων Βραβείων της Αυτοδιοίκησης που διοργάνωσε η Ένωση Δημάρχων Αττικής, σε πρόσωπα που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίας στην Τοπική αυτοδιοίκηση και το Κοινωνικό Σύνολο.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α) και Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης απένειμε τις τιμητικές διακρίσεις στους κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και κ. Γεώργιο – Σταύρο Κούρτη Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί τιμή, για την στήριξη τους στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Νίκος Γ. Χιωτάκης από το βήμα της εκδήλωσης, επικεντρώθηκε στη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον πρώην αλλά και τον νυν Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τα θετικά αποτελέσματα της, τονίζοντας παράλληλα το σημαντικό ρόλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου μετά από την καθιέρωση του Προληπτικού Ελέγχου.

«Οι δύο Πρόεδροι που τιμούμε σήμερα κατέβαλαν και καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να λειτουργήσουν σωστά και οι δύο θεσμοί και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Κούρτης που επί θητείας του καθιερώθηκε ο προληπτικός έλεγχος προσπάθησε στα πρώτα δύσκολα βήματα του νέου θεσμού να αντιμετωπίσει τις εύλογες δυσκολίες αμοιβαίας ασυνεννοησίας και πολλές φορές καχυποψίας. Ο κ. Ιωάννης Καραβοκύρης επίσης συνεχίζει να επιδιώκει την ομαλή λειτουργία του θεσμού σε ένα δύσκολο και πιεστικό από την περιρρέουσα κοινή γνώμη, περιβάλλον. Θα ήθελα να δηλώσω κατηγορηματικά ότι η Αυτοδιοίκηση όχι μόνο δεν αποφεύγει τον έλεγχο αλλά αντιθέτως τον επιδιώκει σε όλες τις βαθμίδες λειτουργίας της, αρκεί ο έλεγχος αυτός να γίνεται με τις δύο προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Να μην αντίκειται στην αντισυνταγματική επιταγή του ελέγχου νομιμότητας και όχι σκοπιμότητας και να μην παρεμποδίζει με γραφειοκρατικές και ανούσιες παρεμβάσεις το έργο για το οποίο έχουν πάρει εντολή οι αιρετοί να υλοποιήσουν, από τους πολίτες. Πιστεύουμε ότι και οι δύο πρόεδροι που τιμούμε σήμερα έχουν όλα τα εχέγγυα να εγγυηθούν για την ομαλή λειτουργία του θεσμού της αυτοδιοίκησης και της στήριξης των αιρετών στο έργο τους» επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ε.Δ. Αττικής και Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος για την Κοινωνική του προσφορά στους Δημότες, οι δημοσιογράφοι Μαρία Χούκλη και Ιωάννης Πολίτης για την αντικειμενικότητά τους στην άσκηση του Λειτουργήματός τους και οι πρώην Δήμαρχοι Γαλατσίου και Βουλιαγμένης, Βασίλειος  Παπαδιονυσίου και  Γρηγόριος Κασιδόκωστας για την πολυετή προσφορά τους στις πόλεις τους και την Αυτοδιοίκηση.

Βραβεία Αυτοδιοίκησης 3Βραβεία Αυτοδιοίκησης 1

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s