ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Βράβευση4Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης βράβευσαν το πρωί της Τρίτης 4 Ιουνίου 2013 σε ειδική εκδήλωση, έξι δήμους της Ελλάδας, ανάμεσα τους και το Δήμο Κηφισιάς, για την καλύτερη επίδοση τους στον τομέα της ανακύκλωσης.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης παρέλαβε το βραβείο από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρο Καλαφάτη.

Ο Νίκος Γ. Χιωτάκης ευχαρίστησε τον κ. Καλαφάτη και αφιέρωσε το βραβείο στους πολίτες της Κηφισιάς που χάρη στις περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες έκαναν την ανακύκλωση κομμάτι της καθημερινότητα τους, επισημαίνοντας ότι: «ο Δήμος Κηφισιάς είναι σήμερα ο πρώτος Δήμος που εφαρμόζει την κομποστοποίηση οικιακών απορριμμάτων στο πλαίσιο του προγράμματος Life».

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς ανέφερε ακόμη ότι: «το νούμερο ένα πρόβλημα σήμερα για την πατρίδα μας είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. Κι αυτό γιατί καμία περιοχή δεν θέλει να έχει χώρο υγειονομικής ταφής ή εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στα όρια της. Ο ΕΣΔΝΑ δέχεται καθημερινά αιτήσεις από Δήμους εκτός Αττικής για να μεταφέρουν τα απορρίμματα τους στη Φυλή. Αυτό είναι απαράδεκτο. Κάθε περιφέρεια πρέπει να επεξεργάζεται τα δικά της απορρίμματα. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να δουλέψουμε για το μέλλον, για τα παιδιά μας, για το περιβάλλον και την πατρίδα μας».

Το Υ.Π.Ε.Κ.Α. έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα να προωθήσει την ανακύκλωση και στόχος είναι η εναλλακτική διαχείριση να φτάσει το 27% μέχρι το 2015.

Ο Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει σε προγράμματα εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων. Από τον Σεπτέμβριο ο Δήμος μας θα συμμετάσχει και στο πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης «τηγανέλαιων». Στόχος η παραγωγή βιοντίζελ το οποίο στη συνέχεια θα χρησιμοποιείται για την θέρμανση των σχολείων της πόλης μας.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s