ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΝΙΚΟΥ Γ. ΧΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

62110_154833874539782_7613588_nΦίλες και φίλοι

Η 5η Ιουνίου έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος. Το ζήτημα της προστασίας του, κυριαρχεί πλέον στην ατζέντα της καθημερινότητας όλων μας. Και είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνον την Ελλάδα αλλά ολόκληρο τον πλανήτη μας. Η καταστροφή του περιβάλλοντος λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητα και η κλιματική αλλαγή που επιφέρει, είναι η μεγαλύτερη από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα.

Είναι μια απειλή που επηρεάζει άμεσα όλες τις οικονομικές και κοινωνικές μας δραστηριότητες. Την Ενέργεια, τη Βιομηχανία, τη Γεωργία, την Αλιεία, τον Τουρισμό, τις Μεταφορές. Αλλά και το τι τρώμε, τι νερό πίνουμε, πως διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια και τα απόβλητα που παράγουμε, πόσο επιβαρύνουμε κι εμείς το περιβάλλον με τον τρόπο που μετακινούμαστε αλλά και με την ενέργεια που καταναλώνουμε.

Ο σεβασμός στο περιβάλλον και το πράσινο είναι θέμα ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Είναι σημαντικό ο καθένας μας να βάλει έστω και ένα μικρό λιθαράκι για την προστασία του που έχει να κάνει με την υγεία, το μέλλον, την ποιότητα της ζωής μας.

Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης, προς την κατεύθυνση αυτή είναι σημαντικός και ουσιώδης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το προνομιακό πεδίο στο οποίο μπορεί να αναπτύσσεται η έννοια της κοινωνίας των πολιτών, η έννοια της κοινωνίας της ευθύνης.

Για εμάς, ως Δήμος Κηφισιάς, η προστασία του περιβάλλοντος είναι ζήτημα βούλησης, αλλά και ευθύνης και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε στηρίζοντας μια σειρά από ενέργειες που έχουν ως στόχο τη βελτίωση του.

Πολιτεία, φορείς και πολίτες οφείλουμε να συνεργαστούμε, προκειμένου να διαφυλάξουμε τη φυσική μας κληρονομιά και να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Ας μην ξεχνάμε ότι το περιβάλλον είναι πηγή ζωής.

 

Νίκος Γ. Χιωτάκης

Δήμαρχος Κηφισιάς

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s