ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΠΑΘΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

SONY DSCΜε πρωτοβουλία του Δημάρχου Κηφισιάς, Νίκου Γ. Χιωτάκη απονεμήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 6 Ιουνίου 2013 στη Βίλα Κώστα στη Νέα Ερυθραία, τα έπαθλα στους μαθητές των σχολείων, που πρώτευσαν στη «Μεγάλη Γιορτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Κηφισιάς».

Οι μαθητές του τμήματος Γ1 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας κέρδισαν από ένα ποδήλατο. Από ένα mp4 music player παρέλαβαν οι μαθητές του Α2 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς. Οι μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς που κατέλαβαν την τρίτη θέση, κέρδισαν από ένα MP3 music player.

Ο Δήμος Κηφισιάς για ακόμη μία χρονιά στήριξε με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία, ενθαρρύνοντας τη δυναμική συμμετοχή των μαθητών η οποία εφέτος ήταν εντυπωσιακή και αποτελεί το πιο αισιόδοξο μήνυμα για τη στήριξη και την προώθηση της ανακύκλωσης ώστε να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης ευχαρίστησε τους μαθητές τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό Ανακύκλωσης και τη συμβολή τους στην προστασία του περιβάλλοντος και αναφέρθηκε στο Βραβείο Ανακύκλωσης που απένειμε στο Δήμο Κηφισιάς, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης.

«Ο Δήμος Κηφισιάς αναδείχθηκε πρωταθλητής στην ανακύκλωση. Ο καθένας από τους πολίτες, ανακύκλωσε 78 κιλά μέσα σε ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Άρα το βραβείο που κερδίσαμε είναι για όλους μας. Γιατί η ανακύκλωση έγινε κομμάτι της καθημερινότητα μας, γιατί ρίξαμε λιγότερα σκουπίδια στους ΧΥΤΑ και πετάξαμε λιγότερο χρήσιμο υλικό στα σκουπίδια όπως αυτά που συγκεντρώναμε στον διαγωνισμό με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση, δηλαδή πλαστικό, αλουμίνιο και γυαλί, υλικά τα οποία επαναχρησιμοποιούνται. Γιατί αυτό είναι και το νόημα της ανακύκλωσης κι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε» ανέφερε ο Δήμαρχος Κηφισιάς και ζήτησε να τοποθετηθεί ένα ακόμη Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσηςγιατί ο Δήμος έχει μεγαλώσει και πρέπει να υπάρχουν περισσότερα σημεία συλλογής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Χωροταξίας Πόλης, Μανώλης Κουρμαδιάς και ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ιωάννης Διονυσιώτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση των σχολείων ήταν εντυπωσιακή γιατί ανακυκλώθηκαν από τους μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας, περισσότερες  από 180.000 συσκευασίες.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s