ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

436_kifisia_shopsΤην αναστολή για ένα χρόνο της χορήγησης αδειών ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Ζώνη ΙΙ του παραδοσιακού κέντρου της Κηφισιάς αλλά και στο οικοδομικό τετράγωνο Ο.Τ. 346 που περικλείεται από τις οδούς Χαριλάου Τρικούπη, Στροφυλίου και Ελευθερίου Βενιζέλου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας, όπου έχει παρατηρηθεί υπερσυγκέντρωση καταστημάτων με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων, εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης στα Κοινοτικά Συμβούλια των Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας.

Η εισήγηση του Δημάρχου, έγινε ομόφωνα δεκτή από τα Κοινοτικά Συμβούλια των Δημοτικών Ενοτήτων τα οποία παρέπεμψαν το θέμα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η οποία μετά από διαβούλευση θα το θέσει προς συζήτηση και ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς για την έκδοση της σχετικής κανονιστικής απόφασης.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου Κηφισιάς, Νίκου Γ. Χιωτάκη δεν  επιτρέπεται λόγω υπερκορεσμού για ένα έτος, η χορήγηση νέων αδειών ίδρυσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με αλλαγή χρήσης και λειτουργίας για κέντρα διασκεδάσεως, μπαρ, open bar, σνακ μπαρ (ζυθοπωλεία, μπιραρίες, ουζοπωλεία, ουζερί), ψητοπωλεία, οβελιστήρια, καφετέριες και αναψυκτήρια, καταστήματα με καθίσματα.

Στο Δήμο Κηφισιάς υποβάλλονται καθημερινά, βεβαιώσεις παραβάσεων από τις Αστυνομικές Αρχές και την Υγειονομική Υπηρεσία καθώς επίσης και καταγγελίες κατοίκων, οι οποίες, στην πλειονότητά τους αφορούν, την παραβίαση των ωρών κοινής ησυχίας λόγω χρήσης μουσικής ή μουσικών οργάνων άνευ αδείας ή καθ’ υπέρβαση της αδείας, την οχλαγωγία από τη συγκέντρωση ατόμων σε πεζοδρόμια, πεζοδρόμους και οδούς κατά τις βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες, την παράνομη αλλαγή χρήσης λειτουργίας ορισμένων καταστημάτων (π.χ. από παραδοσιακό καφενείο σε μπαρ), καθώς και την παράνομη κατάληψη του δημοσίου χώρου από τραπεζοκαθίσματα ή και παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα. Όλα τα παραπάνω αποτελούν τους κύριους παράγοντες υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, που ως Δήμος οφείλουμε να προστατεύσουμε.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s