Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΚΟΔΟΤΗ Κου. ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

c-angelides2ΤΟΥΣ «ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ» ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

 

–          Όταν το κομματικό συμφέρον μπαίνει πάνω από το συμφέρον της χώρας,

–          Όταν η καπηλεία των ανθρώπινων αναγκών (ψυχικών και υλικών) γίνεται επάγγελμα

Τότε μιλάμε για την Ελληνική Πολιτική Κοινότητα.

Δεν είναι δυνατόν το θέμα της ΕΡΤ να θεωρείται το μέγιστο πρόβλημα των ημερών μας.

Αυτή η κομματική διαμάχη που δημιουργήθηκε έφερε την χώρα πίσω. Στον αέρα οι θυσίες του ελληνικού λαού. Πάλι από την αρχή οι προσπάθειες σε όλους τους τομείς, το δείχνει το πάγωμα της αγοράς, το χρηματιστήριο, τα SPREDS, οι δηλώσεις των αξιωματούχων της ευρωπαϊκής ένωσης και ειδικών αναλυτών.

Εάν η κίνηση Κουβέλη ή ΔΗΜΑΡ δεν έγινε λόγω αφέλειας ή απειρίας ή ακόμα και ψηφοθηρίας, τότε αυτό αποτελεί θέμα. Είναι μια καθοδηγούμενη κίνηση;;; ίσως με πολλές παραμέτρους, εκδοχές και αντίκτυπο. Η κίνηση  αυτή, (η οποία είναι απόλυτα μέσα στα όρια των δημοκρατικών διαδικασιών και της ευχέρειας τους), το μέσα-έξω, τα πισωγυρίσματα, η ΔΗΜΑΡ θα τα βρει μπροστά της στις εκλογές.

Είχαμε προβλέψει για τον ΛΑΟΣ με τα ψηφοθηρικά πισωγυρίσματα Καρατζαφέρη ότι δεν θα μπει στην Βουλή και δικαιωθήκαμε.

Εδώ και 20 ημέρες ασχολούμεθα με την ΕΡΤ, Μαύρο-Άσπρο, πόσοι θα μείνουν, πόσοι θα φύγουν, θα μείνει ή θα φύγει η ΔΗΜΑΡ. Δεν βλέπουμε μπροστά μας το χάος που οι έλληνες αντιμετωπίζουν κάθε λεπτό της ζωής τους. Ανεργία στο έπακρον, πτώση σε όλους τους δείκτες της αγοράς, επενδύσεις μηδέν, οι τράπεζες πήραν τα χρήματα του λαού για να επιβιώσουν, οι επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες, έτοιμες να βάλουν λουκέτο και οι πολιτικοί τον «χαβά» τους η «ΕΡΤ» και η ΔΗΜΑΡ.

Είναι πραγματικά σκληρό και απάνθρωπο αυτήν την ώρα να χάνουν την δουλειά τους  συνάνθρωποι μας, αυτοί της ΕΡΤ, αλλά τι πρέπει να γίνει;;;; Ξέρετε πόσοι άλλοι χάνουν την δουλειά τους καθημερινά στον ιδιωτικό τομέα;;

Δεν μπορεί να χάνει το δημόσιο τόσα εκατομμύρια από έναν υδροκέφαλο, ζημιογόνο και σπάταλο μέχρι παρεξηγήσεως οργανισμό, με χαμηλής ποιότητας προγράμματα, καλοβολεμένους υψηλόμισθους ημέτερους, κακοδιαχείριση, ρουσφέτια, απ’ ευθείας «ΑΚΡΙΒΕΣ» αναθέσεις. Τι άλλο να πούμε. Είναι κάτι που μπορεί να συνεχισθεί;;; και γιατί;;;

Όλα αυτά ΔΕΝ τα   δημιούργησε ο ελληνικός λαός, ο οποίος πλήρωνε, πληρώνει και θα πληρώνει και για την ΕΡΤ ΑΛΛΑ οι κυβερνήσεις, τα κόμματα, οι εγκάθετοι άχρηστοι διοικούντες, οι συνδικαλιστές (κάποιοι μάλιστα έβαζαν χέρι στο μέλι) και οι καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι που βέβαια έκαναν καλά την δουλειά για την οποία προσελήφθησαν να μολύνουν το μυαλό του έλληνα με τα καθοδηγούμενα «δημοσιογραφικά» τους σχόλια. Έπρεπε το πρόβλημα να λυθεί άμεσα όχι κατά ΔΗΜΑΡ (μέσα-έξω) αλλά κατά Μέγα Αλέξανδρο, «ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ».

Ο Πρωθυπουργός κος. Α. Σαμαράς τον έκοψε. Βέβαια δεν ξέρουμε εάν ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις που προέκυψαν, εάν ήξερε ότι «ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΜΕΝΗ».

Εδώ και τώρα πρέπει να παρθούν αποφάσεις άμεσες, με σοβαρότητα και σύνεση. Να λύσουν το πρόβλημα αυτοί που το δημιούργησαν εδώ και πολλά χρόνια. Να γίνει μια νέα αρχή για μια πιο ποιοτική, ανεξάρτητη, έντιμη και μικρού κόστους ελληνική τηλεόραση.

Είναι σημαντικό ότι αυτή η κρίση, έριξε τις μάσκες, μας έδειξε ποιοι πολιτικοί μπορούν να διαχειριστούν με υπευθυνότητα την δύσκολη αυτή κατάσταση και ποιοι είναι οι «λίγοι» οι μικρού διαμετρήματος πολιτικοί. Πάνω από όλα όμως θεωρούμε ότι η συνεργασία Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ μας βάζει σε θετική τροχιά και δίνει σοβαρές ελπίδες σωτηρίας. Είναι κάτι σαν την Εθνική Ελλάδος δηλαδή σωστές επιλογές και να ρίξουν στην μάχη ότι καλύτερο διαθέτουν.

Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτά τα δυο κόμματα οδήγησαν την χώρα σε αυτήν την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα.

Ενώ γράφαμε αυτές τις γραμμές και σκέψεις μας προέκυψε η νέα κυβέρνηση. Είναι βέβαιο ότι δεν μπορούμε να γίνουμε Εθνική Βραζιλίας ή Γερμανίας ή Ισπανίας.

Αυτό το πολιτικό δυναμικό έχουμε αυτό χρησιμοποίησαν. Υπάρχουν βέβαια εκτός των δύο κομμάτων τεχνοκράτες και άλλοι πολιτικοί που θα μπορούσαν να βοηθήσουν καταλυτικά αλλά και πάλι το κομματικό συμφέρον έπαιξε το ρόλο του και δεν τους έλαβαν υπόψη τους.

Καλή και υπεύθυνη η κίνηση και η στάση του κου. Βενιζέλου που ίσως σταματήσει το ΠΑΣΟΚ από την κατρακύλα. Κατάφερε και πήρε πολύ περισσότερα από όσα έπρεπε.

Θεωρούμε αστοχία την τοποθέτηση του υπεύθυνου για την ανασυγκρότηση της ΕΡΤ. Όχι γιατί δεν είναι ικανός, ίσα-ίσα παραείναι δεν παύει όμως να είναι δημοσιογράφος, καθαρά κομματικό στέλεχος και να προέρχεται από διαπλεκόμενο οργανισμό.

Υπάρχουν άριστοι έλληνες επιστήμονες, πανεπιστημιακοί με ιδιαίτερη μόρφωση και ειδικότητα που θα έπρεπε να ηγηθούν μιας τόσο δύσκολης, πολύπλοκης και ανεξάρτητης προσπάθειας.

Παρ’ όλα αυτά και βλέποντας το μέλλον θετικά και με αισιοδοξία τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο πραγματικά δύσκολο έργο τους.

Η προσπάθεια τους στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους είναι μονόδρομος, είναι επιβεβλημένη, δεν έχουν άλλη επιλογή παρά μόνο επιτυχία. Δεν είναι ώρα για κομματικές μικροπολιτικές. Τώρα πρέπει να τρέξουν, να ιδρώσουν για την Ελλάδα.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s