ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΥΛΕΝ – ΤΡΙΓΩΝΟ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Την ίδρυση του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς το οποίο θα λειτουργήσει στην περιοχή Ούλεν – τρίγωνο Φραγκοπούλου – υπόλοιπο Βαριές καθώς και δύο ακόμη νέων δημοτικών σχολείων, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την ίδια ώρα που καταργούνται σε όλη την Ελλάδα 118 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και συγχωνεύονται άλλα 39, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013, ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, βασιζόμενη στις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής και στις εισηγήσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης προχώρησε στη δημιουργία του νέου 10ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς το οποίο με τις απαιτούμενες υποδομές αλλά και τον απαραίτητο αριθμό μαθητών θα λειτουργεί παιδαγωγικά εφαρμόζοντας άρτια το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι η ίδρυση του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς γίνεται σε μία περίοδο που τα στοιχεία δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι μαθητές στρέφονται προς τα Δημόσια Σχολεία. 

«Ο Δήμος Κηφισιάς επενδύει και στηρίζει τη δημόσια εκπαίδευση και είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε μορφή συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων. Το φαινόμενο αυτό εκτός από την υποβάθμιση της εκπαίδευσης, έχει ως συνέπεια τη μείωση θέσεων εκπαιδευτικών και την αύξηση της ανεργίας» επισήμανε ο Δήμαρχος Κηφισιάς.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s