ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΥΛHΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

avlitisΑγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς,

Ήθελα να σας εκφράσω τις ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχές μου για την αρχή της δύσκολης αυτής σχολικής χρονιάς.

Βιώνουμε μια πρωτοφανή εξελισσόμενη κρίση. Ουδείς γνωρίζει το τέλος της. Οι αλλαγές που διαδραματίζονται πρωτόγνωρες. Η κοινωνία μας συνθλίβεται, ο πανικός διάχυτος, η ελπίδα εξα­νεμίζεται…..

Τα λάθη στην παιδεία συνεχίζονται και εσείς οι νέοι πληρώνετε την δική μας αλαζονεία. Σας στοιβάξαμε σε ένα ανθρωποφάγο σχολείο της απομνημόνευσης και όχι της κριτικής σκέψης. Σας εξε­­τάζουμε αλλά δεν σας μορφώνουμε. Σας μαθαίνουμε να διε_κδικείτε αλλά όχι να δημιουργείτε. Σας διδάξαμε την ασυ_δοσία και όχι την ελευθερία του πνεύματος.

Φίλες και φίλοι,

Είναι αλήθεια ότι το σχολείο με τη θυσιαστική αγάπη και διακονία των εκπαιδευτικών σας θέτει τα θεμέλια της επιτυχίας σας, σας ετοιμάζει να χαρείτε το αύριο, να επανακτήσετε τον πολιτιστικό μας πλούτο, την παράδοση και την ιστορική συνείδησή μας. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε.

Εσείς οι νέοι πρέπει να γίνετε πρωτοπόροι. Οι υγιείς επαναστάσεις έγιναν από εμπνευσμένους νέους και όχι από αγανακτισμένους. Η δύναμη της ψυχής σας, ο ηρωισμός του πνεύματός σας, η οξυδέρκειά σας θα μας δείξει τον δρόμο της επιστροφής στο μέλλον μας. Οδηγήστε την αποπροσα­νατολισμένη κοινωνία στο μονόδρομο της αλήθειας. Ζητήστε ποιότητα στην παιδεία. Απαιτήστε την παιδεία που σας αξίζει. Αρωγοί στην πορεία σας θα είμαστε όλοι, γονείς, πολίτες μα πάνω απ’ όλα οι άξιοι συνεχιστές της παράδοσης και της ιστορίας μας, οι ακούραστοι δάσκαλοι.

Σας εύχομαι καλό αγώνα, με πίστη στη δύναμη της ψυχής σας, και να θυμάστε πάντα ότι το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει να ανάψει.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s