Ο ΓΙΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ Ή ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ;;;

αρχείο λήψης (1)Πολύ θετική κίνηση η συνάντηση με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κηφισιάς Κου. Νίκου Χιωτάκη, με τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων Κηφισιάς Κο. Μάρκο Πανέτα, Κο. Σταμάτη Χασιώτη και Νέας Ερυθραίας Κο. Δημήτρη Φαφαλιό, την Πέμπτη 12/9/2013.

Στην συνάντηση παρευρέθησαν και οι Πρόεδροι των Συμβουλίων των Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς Κος. Κ. Τσιλιγκίρης και Νέας Ερυθραίας Κος. Γ. Αγουρίδας.

Θέμα της συζήτησης η τόνωση της αγοράς και η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Θεωρούμε ότι η συνάντηση ήταν επιβεβλημένη και πολύ καθυστερημένα έγινε. Πλήθος προβλημάτων στοιβάζονται στις πλάτες των εμπόρων και επαγγελματιών για πολλά χρόνια.

Όμως τίθεται το ερώτημα τι προσφορά ή τι αποτέλεσμα θα μπορούσε να έχει μια τόσο σημαντική συνάντηση με εκπροσώπους ανενεργών και κοιμώμενων  συλλόγων. Η προσφορά και η παρουσία των συλλόγων αυτών στην αγορά της Κηφισιάς είναι μηδενική.

Καμία επαφή με τα προβλήματα που τα τελευταία χρόνια ταλανίζουν τους εμπόρους της Κηφισιάς, καμία παρέμβαση. Τι άποψη να καταθέσουν και που να την βρουν;;; Για ποιο θέμα!!!

Για να μην παρεξηγηθούμε μιλάμε για τον θεσμικό ρόλο των συλλόγων και όχι για άτομα.

Παρ’ όλες τις καλές προθέσεις του Δημάρχου και την θέληση του να βοηθήσει καλεί να καταθέσουν απόψεις, προγράμματα, σχέδιο και στόχους για ανάκαμψη παροπλισμένους συλλόγους

Θα ήταν ουσιαστικό να δοθεί στην δημοσιότητα το τι ελέχθη στην συνάντηση και τις προτάσεις που κατέθεσαν. Ειλικρινά θα χαρούμε πολύ να είμαστε λάθος στην πρόβλεψη μας ότι η συνάντηση είχε αδιάφορη κατάληξη!!! Να καταλάβουμε εάν έγινε μια συνάντηση ουσίας και όχι για.… την συνάντηση….

Οι σύλλογοι αυτοί, ιδιαίτερα το διάστημα της κρίσης δεν θα έπρεπε ήδη να έχουν κάνει κάτι;;; να έχουν ξεσηκωθεί;;; να έχουν προτείνει εδώ και πάρα πολύ καιρό λύσεις για την τόνωση της αγοράς;;; να πιέσουν τον Δήμο και να συνεργαστούν μαζί του ώστε να υπάρξουν προϋποθέσεις για ανάκαμψη και τόνωση, για δημιουργία θέσεων εργασίας;;;

Αντ ’αυτού ‘ο ύπνος του δικαίου’. ΣΙΓΗ ΒΑΘΕΙΑ!!!

Αγαπητέ Δήμαρχε εάν πραγματικά θέλεις (και είμαστε σίγουροι πως θέλεις)να ενημερωθείς για τις θέσεις των εμπόρων πρέπει να κατέβεις στην αγορά της Κηφισιάς και Ερυθραίας και να μιλήσεις απ’ ευθείας μαζί τους, σε αυτούς που βιώνουν την κατάσταση, να αφουγκραστείς τις ανάγκες τους. Οι θεσμικές συναντήσεις επιβάλλεται να γίνονται δεν είναι όμως πάντοτε οι ενδεδειγμένες ή οι αποτελεσματικές καθότι σημαντικό και ουσιώδη παράγοντα παίζουν οι συμμετέχοντες που έχουν γνώση, στόχους και λύσεις να προτείνουν και γιατί όχι όραμα.

Δεν είναι το πρόβλημα η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή.

Τι γίνεται με την πτώση του τζίρου, τα υψηλά ενοίκια, τον αποκλεισμό του κέντρου, τα μαγαζιά που κλείνουν, την τοπική ανεργία που φουντώνει, την εμφάνιση αμφιβόλου ποιότητας φαγάδικων και μπαρ που φυτρώνουν ασταμάτητα με πλήθος παρανομιών, ο ανταγωνισμός των εμπορικών κέντρων που λειτούργησαν περιφερειακά της Κηφισιάς, η καθαριότητα. Έχουν αντιληφθεί ότι η Κηφισιά ΜΑΣ υποβαθμίστηκε;;; Ποια η αντίδραση για να αντιμετωπισθεί αυτή η κρίση;;;

Προτάσεις και ενέργειες που πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα υπάρχουν, ας τις σκεφτείς κάποιος.

Τελευταίο πλήγμα η αποχώρηση της L0uis Vuitton από την Κηφισιά. Όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι της εταιρείας «δεν μπορούν να έχουν μια επιχείρηση σε περιοχή όπου κάθε μέρα σχεδόν ανοίγουν σουβλατζίδικα και μαγαζιά με φθηνό φαγητό». Το συγκεκριμένο κατάστημα μαζί με άλλα αυτής της κατηγορίας δίνουν κύρος, αίγλη και ποιότητα στην αγορά της Κηφισιάς. Εύστοχη η παρατήρηση του Δημάρχου στην ομιλία του στον 1Ο Συνέδριο Εμπορικών Προορισμών «Πρέπει όλοι μαζί να συζητήσουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προς ένα και κύριο στόχο να διατηρήσουμε τον χαρακτήρα και την φυσιογνωμία της πόλης μας»

Ευχόμεθα να είναι μια μόνον και τελευταία περίπτωση και όχι προάγγελος κι’ άλλων αποχωρήσεων.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s