«ΠΡΑΣΙΝΙΖΟΥΝ» ΟΙ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

«Πρασινίζουν» οι ταράτσες σε τρία σχολικά κτίρια του Δήμου Κηφισιάς, στο πλαίσιο προγράμματος του υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης το Δημοτικό Συμβούλιο, τα έργα διαμόρφωσης στις ταράτσες τριών σχολείων, του 4ου και του 7ου Δημοτικού Κηφισιάς και του 2ου Δημοτικού Νέας Ερυθραίας που είχαν υποβληθεί από το Δήμο Κηφισιάς στο πλαίσιο του προγράμματος «Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτίρια», έλαβαν θετική αξιολόγηση και προκρίνονται για χρηματοδότηση.

Τα έργα προβλέπουν την κάλυψη της επιφάνειας των ταρατσών με φυτά περιλαμβάνοντας και σύστημα άρδευσης, σύμφωνα με οδηγίες που απορρέουν από ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Ο συνολικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός, ανέρχεται στο ποσό των 288.310,96 ευρώ.

«Με τη δημιουργία πρασίνου στις ταράτσες των σχολείων εξοικονομούμε ενέργεια, βελτιώνεται το μικροκλίμα της περιοχής και η ποιότητα ζωής των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων ενώ αναβαθμίζεται λειτουργικά και αισθητικά το κτίριο» τόνισε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Κηφισιάς υπογράμμισε την πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται από τη δημοτική αρχή στον τομέα αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων και των ενταγμένων έργων του Δήμου στο Ε.Σ.Π.Α.

«Μέσα σε αυτό το κλίμα οικονομικής δυσπραγίας και ασφυξίας για τους Δήμους λόγω της μείωσης των επιχορηγήσεων, πετυχαίνουμε μετά από τις συντονισμένες ενέργειες μας, να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις έργων και προγραμμάτων, για να μη στερήσουμε από τους δημότες μας, παρεχόμενες υπηρεσίες» ανέφερε ο Νίκος Γ. Χιωτάκης.

Το Πρόγραμμα «Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια» αποτελεί μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές – Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013» (ΕΠΠΕΡΑΑ), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s