ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ 6% ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Σε πείσμα της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας ο Δήμος Κηφισιάς με διαφάνεια και σωστή διαχείριση των οικονομικών του, με περιστολή όλων των περιττών δαπανών, με εξοικονόμηση πόρων ακόμη και από τη μείωση των απορριμμάτων χάρη στις προσπάθειες των κατοίκων αλλά και των προγραμμάτων ανακύκλωσης και κομποστοποίησης που εφαρμόζονται στο δήμο.

Με την ορθολογική διαχείριση των οικονομικών του, ο Δήμος Κηφισιάς προσπαθεί έστω και στο ελάχιστο, να ανακουφίσει τους κατοίκους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία για το έτος 2014:

· τη μείωση του Ενιαίου Τέλους Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού στις κατοικίες και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, κατά 6% ενώ παράλληλα διατηρείται η μείωση κατά 50% των Δημοτικών Τελών στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Για τις κατοικίες μέχρι 100 τ.μ. ο συντελεστής θα μειωθεί στο 1,25 € το τ.μ. από 1,33 € και για τις κατοικίες άνω των 100 τ.μ. ο συντελεστής θα διαμορφωθεί στο 1,37 € το τ.μ. από 1,46 €. Στη Δημοτική Ενότητα Εκάλης για όλες τις οικίες μειώνεται στα 2,50 € το τ.μ. από 2,65 € που ισχύει σήμερα.

· να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι τα Δημοτικά Τέλη στα εμπορικά καταστήματα, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία και τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της πόλης μας και τέλος
· την αύξηση των Δημοτικών Τελών στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Για τα περίπτερα που θα καταλαμβάνουν κοινόχρηστο χώρο μέχρι 15 τετραγωνικά μέτρα, τα τέλη θα παραμείνουν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα διατηρώντας όμως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και χωρίς να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας τους, μετατρέποντας τα οι ιδιοκτήτες σε καταστήματα, όπως γίνεται σε κάποιες περιπτώσεις, διασκορπίζοντας περιμετρικά εμπορεύματα, έντυπα, ψυγεία και κατασκευές. Το πρόστιμο για τους παραβάτες όπως ορίζει και ο νόμος θα αγγίζει το 200 %.
«Είναι χρέος μας να πάρουμε μέτρα για να μειώσουμε το κόστος ζωής στην πόλη μας, διασφαλίζοντας παράλληλα την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου παροχών προς τους πολίτες» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης προσθέτοντας ότι «το μοναδικό που μας ενδιαφέρει είναι οι αγωνίες των πολιτών και τα προβλήματα της πόλης. Καθημερινά επισκέπτομαι κάθε γωνιά της πόλης, μιλάω με όλους, ακούω τις γνώμες τους, καταγράφω τις αγωνίες τους και προσπαθώ με την πολύτιμη βοήθεια των συνεργατών μου αλλά και των εργαζομένων του Δήμου να τις κάνουμε πράξη. Τα προβλήματα είναι μεγάλα και πιεστικά και δεν έχουμε καιρό για χάσιμο».

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s