ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝ.Α.Σ.Α. ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

image001-18Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29.9.2013 η Ανοιχτή Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης,

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση «ΑΝ.Α.Σ.Α.» Κηφισιάς,

στο Σπίτι του Αθλητή στη Νέα Ερυθραία, όπου συμμετείχαν πολλά νέα πρόσωπα.

Ο δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς και επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α» Παν. Κανακάκης, καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους της Κίνησης, μίλησε για τις καταστροφικέςεπιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατ’ εντολή της τρόικας.

Αναφέρθηκε στις εξελίξεις με την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χ.Α., καθώς και στις μακροχρόνιες ευθύνες της συντεταγμένης πολιτείας για το θέμα αυτό, στην ανάγκη εκδημοκρατισμού του εκλογικού συστήματος, που δίνει τα 3/5 του δημοτικού συμβουλίου σε μια μειοψηφία του εκλογικού σώματος και κάνει τον δήμαρχο απόλυτο άρχοντα.

 

Μεταξύ των θεμάτων που αναπτύχθηκαν εισηγητικά είναι:

  • Η αλόγιστη και αδιαφανής αδειοδότηση των κέντρων αναψυχής (μπαράκια κλπ)
  • Τα επιλεκτικά έργα όπως, αποχετεύσεις όμβριων στη βάση όχι των πραγματικών αναγκών ολόκληρων περιοχών (Νέα και Κάτω Κηφισιά, Αδάμες κλπ), αλλά ταξικά – γεωγραφικά προσδιορισμένων, (Εκάλη κλπ)
  • Οι αγώνες που αναπτύχθηκαν για την προστασία του περιβάλλοντος, για το δήθεν τύπου ΑΠΕ εργοστάσιο καύσης βιομάζας για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, στα πλαίσια ευρύτερης κερδοσκοπικής επιβάρυνσης του λεκανοπεδίου.

 

Αναφέρθηκαν επίσης οι προτάσεις, σκέψεις και προβληματισμοί της ΑΝ.Α.Σ.Α. για τα τοπικά προβλήματα και η ανάγκη συμμετοχής και ενεργοποίησης των ίδιων των πολιτών, ώστε να  συναποφασίζουμε ισότιμα για τα θέματα που μας αφορούν ως τοπική κοινωνία.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι κάτοικοι και μίλησαν για την εξαθλίωση της κοινωνίας από τη λιτότητα και τα μνημόνια.

Αναφέρθηκαν στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, στα χαράτσια και τους φόρους, αλλά και την ηχορύπανση από τα μπαρ, στα έργα υποδομής που δεν υπάρχουν, στην ρύπανση των εργοστασίων και την γενικότερη κακή εικόνα της πόλης.

Τέλος γίνεται φανερό, ότι όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας συνειδητοποιούν πως η σημερινή δημοτική αρχή, αδυνατεί να υπηρετήσει τις ανάγκες του συνόλου της τοπικής κοινωνίας, εγκλωβισμένη στις κεντρικές μνημονιακές κατευθύνσεις, αλλά και στις δικές της πελατειακές δεσμεύσεις.

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s