ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

1

Η εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς αλλά και η επιβολή αυστηρών προστίμων σε όσους ρυπαίνουν την πόλη, από την Ελληνική Αστυνομία, μετά την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ, αποφασίσθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς, Νίκου Γ. Χιωτάκη, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Ανέστη Νικολέλη και των Διοικητών του Αστυνομικού τμήματος Κηφισιάς, Ιωάννη Λιανουδάκη και Τουριστικής Αστυνομίας Κηφισιάς, Θεοδώρας Δουράκη. 

Στον κανονισμό καθορίζονται, μεταξύ άλλων τα συγκεκριμένα ωράρια για την εναπόθεση απορριμμάτων από τα καταστήματα, ενώ οι δημότες θα πρέπει να ειδοποιούν την υπηρεσία καθαριότητας πριν μεταφέρουν στο δρόμο και σε κοινόχρηστους χώρους ογκώδη και πράσινα απορρίμματα. Επιπλέον, τσουχτερά πρόστιμα θα επιβάλλονται και σε όσους πετάνε μπάζα και οικοδομικά υλικά τα οποία ο Δήμος δεν υποχρεούται να απομακρύνει.

«Με την καθαριότητα δεν παίζουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε την πόλη καθαρή. Πρέπει να μπει τάξη στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Αδυναμίες υπάρχουν σίγουρα, με σημαντικότερη την έλλειψη προσωπικού, αφού καθυστέρησαν οι προσλήψεις εργατών καθαριότητας. Στην προσπάθεια αυτή όμως, χρειαζόμαστε και τη βοήθεια των πολιτών γιατί με την τήρηση κάποιων βασικών κανόνων, θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα πράγματα για μια καθαρή πόλη, για το καλό όλων μας» σημείωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανέστης Νικολέλης ανέφερε ότι, «τα χαρτόκουτα θα πρέπει να γίνονται πακέτα για να μπαίνουν μέσα στον κάδο ενώ τα πράσινα απορρίμματα θα πρέπει να συσκευάζονται και να δεματοποιούνται. Στη συνέχεια οι δημότες να ειδοποιούν τηλεφωνικά και να τα μεταφέρουν στο δρόμο τις συγκεκριμένες ημέρες που περνάει η υπηρεσία καθαριότητας, διαφορετικά θα επιβάλλονται από την ΕΛΑΣ πρόστιμα όταν εντοπίζονται παραβάτες».

Αστυνομικοί και επόπτες καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς το προσεχές διάστημα θα βρίσκονται στους δρόμους και θα κάνουν αρχικά συστάσεις σε όποιον δεν τηρεί αυτά που προβλέπονται από τον κανονισμό καθαριότητας.

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s