ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

3-1 Το πρόβλημα της χρηματοδότησης των Εκκλησιαστικών Σχολών που λειτουργούν στην Ελλάδα αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών στην Κηφισιά. 

Φοιτητές και Καθηγητές είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν στον Μακαριώτατο τον προβληματισμό και την αγωνία τους για την απρόσκοπτη λειτουργία της Σχολής, παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ Κυρίλλου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα καθώς και του Δημάρχου Κηφισιάς, Νίκου Γ. Χιωτάκη.

Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμος μίλησε με θερμά λόγια για τον Δήμαρχο Κηφισιάς, Νίκο Γ. Χιωτάκη, του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στο κοινωνικό έργο του δήμου σε μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο και σημαντικό έργο του.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει τη Φιλιππίδειο Σχολή αλλά και για το τεράστιο κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς η επίσκεψή σας στην Κηφισιά, Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο της Αρχιεπισκοπής που επιβεβαιώνει, την βαθιά κοινωνική ευαισθησία που διακρίνει την ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, επισήμανε ότι στην Ελλάδα λειτουργούν 27 Εκκλησιαστικές Σχολές. Η θέση της Πολιτείας είναι ότι δεν μπορεί να κλείσει εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά δεν μπορεί και να τα συντηρεί γι’ αυτό και ζήτησε απ’ όλους, εκπαιδευτικό προσωπικό και φοιτητική κοινότητα, να διατυπώσουν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους για το πώς μπορεί να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία της Σχολής στην πρωτόγνωρη για τον τόπο οικονομική συγκυρία, χωρίς να απαιτούνται τεράστια κεφάλαια. 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s