ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

ypeka 3

 

Ενημερωτική ημερίδα για το νέο νόμο, για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 12 Νοεμβρίου, στην αίθουσα «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς.

Στις εργασίες της ημερίδας, συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης, ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Σωκράτης Αλεξιάδης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης καθώς επίσης και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΚΑ.

Στην τοποθέτησή του ο υπουργός αναπληρωτής, Σταύρος Καλαφάτης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση του Νόμου, τονίζοντας ότι το υπουργείο είναι σε ετοιμότητα για να υποστηρίξει τους  μηχανικούς και τους νομικούς για να εξοικειωθούν με τις νέες διατάξεις, ώστε να διευκολύνουν τους πολίτες.

«Ο νέος νόμος για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία των πολιτών να αντιμετωπίσουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τις πολεοδομικές εκκρεμότητες του παρελθόντος. Με συστηματική προσπάθεια και ενημερωτικές δράσεις, κάνουμε όλοι μαζί ένα σημαντικό βήμα στην οριστική επίλυση του προβλήματος των αυθαιρέτων. Είναι ευθύνη όλων μας, να κερδίσει το Περιβάλλον, η κοινωνική οργάνωση, το περιουσιακό δικαίωμα του καθενός, την αξία που του προσδίδει  και την ευκαιρία που παρέχει  αυτή η αλλαγήΤώρα λύνουμε το πρόβλημα, μεταβιβάζουμε λύση στις επόμενες γενιές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης στο χαιρετισμό του, αφού καλοσώρισε τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρο Καλαφάτη, τόνισε ότι η αυθαίρετη δόμηση και η αντιμετώπιση της, απασχολούν έντονα την πολεοδομική πραγματικότητα.

«Είναι ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα. Το θέμα της αυθαίρετης δόμησης είναι και ζήτημα πολιτισμού, παιδείας, δικαιοσύνης, κυρίως όμως  είναι πολιτικό. Είναι δίκαιο επιτέλους το ελληνικό κράτος μετά από τόσα χρόνια να βάλει μια κόκκινη γραμμή αποκαθιστώντας το περί δικαίου αίσθημα σε όλα τα επίπεδα» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κηφισιάς και πρόσθεσε ότι «η πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έρχεται να καλύψει την τεράστια ανάγκη για ενημέρωση που έχει δημιουργηθεί κυρίως στον τεχνικό κόσμο, προκειμένου να διασφαλισθεί η δυνατότητα διαχείρισης των διατάξεων του Νόμου, ώστε να αποφευχθούν λάθη και παραλείψεις».

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s