ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

1-1

 

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της Αττικής είναι η διαχείριση των απορριμμάτων της. Ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος που έχει επιπτώσεις όχι μόνο στο περιβάλλον αλλά και στην οικονομία, απασχόλησε την εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοκρατική Αριστερά Κηφισιάς, στην αίθουσα «Δήμαρχος Βασίλειος Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου.

Στις ομιλίες τους, οι Δημήτριος Βαρελάς Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, ο Δήμαρχος Κηφισιάς και Αντιπρόεδρος του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, Νίκος Γ. Χιωτάκης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς, ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Ποιότητας Ζωής της Περιφέρειας Αττικής, Γιώργος Οικονομόπουλος και ο Πρόεδρος της οικολογικής εταιρείας ανακύκλωσης, Φίλιππος Κυρκίτσος αναφέρθηκαν στη σωστή διαχείριση των αστικών απορριμμάτων αλλά και στο ζήτημα απορρόφησης Κοινοτικών Πόρων ώστε η Ελλάδα να πάψει να είναι η τελευταία χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων με ένα σύγχρονο τρόπο.

 

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης, επανέλαβε ότι «η σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων είναι κομβικής σημασίας για την Ελλάδα. Είναι θέμα ποιότητας ζωής και πολιτισμού, για τη χώρα. Όσο δεν αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα, η ήδη κακή κατάσταση θα επιβαρύνεται και το πρόβλημα θα διαιωνίζεται» επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού, με βάση τις εθνικές και Κοινοτικές Οδηγίες, έχει καθυστερήσει σημαντικά».

Ο Νίκος Γ. Χιωτάκης αναφέρθηκε ακόμη στις προσπάθειες, που καταβάλλει ο Δήμος Κηφισιάς στη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων, στα προγράμματα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης που εφαρμόζει αλλά και των δημοτών να μειώσουν τον όγκο των απορριμμάτων τους.

«Σημείο κλειδί στην λύση του προβλήματος, είναι ο ρόλος του υπεύθυνου πολίτη, που μπορεί να κάνει την διαφορά αλλάζοντας μικρές καθημερινές του συνήθειες προωθώντας την Ανακύκλωση και την Κομποστοποίηση. Και οι πολίτες του Δήμου Κηφισιάς το έχουν καταφέρει αυτό σε μεγάλο βαθμό, γι’ αυτό άλλωστε προχωρήσαμε και σε μείωση των δημοτικών τελών κατά 6%. Αυτό  λοιπόν θα έλεγα είναι ένα σοβαρό κίνητρο όχι μόνο για τους ΟΤΑ αλλά πολύ περισσότερο για τους πολίτες να ελαττώσουν τα απορρίμματα τους για να μπορεί και ο Δήμος με τη σειρά του να μειώσει τα ανταποδοτικά τέλη» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κηφισιάς.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s