ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

image001«Αυτή η πόλη μας ανήκει και μας αφορά η καθαριότητά της» βροντοφώναξαν τα Πουλιά του Τοπικού Τμήματος Κηφισιάς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και ξεχύθηκαν στους δρόμους του ιστορικού κέντρου, στέλνοντας το μήνυμα της καθαριότητας, της συνεργασίας και του εθελοντισμού.

Τα παιδιά χάρισαν χαμόγελα, αισιοδοξία και με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο ενημέρωσαν κατοίκους και καταστηματάρχες για το πως θα διατηρήσουν την πόλη μας καθαρή. Η βασική παρατήρηση τους προς κάθε πολίτη:

Η σκοπιμότητα της ύπαρξης των μικρών κάδων απορριμμάτων που είναι τοποθετημένοι ανά 25 μέτρα ο καθένας περίπου σε κεντρικά σημεία της πόλης, είναι για να μπορεί κάποιος, να σβήσει και να πετάξει εκεί το τσιγάρο του, να πετάξει ένα μικρό χαρτάκι ή κάποιο περιτύλιγμα ή  οποιαδήποτε μικρή συσκευασία.

Ο κοινός νους, επισήμαναν τα «Πουλιά» και όχι η νομοθεσία ορίζει ότι, οι μεγάλες σακούλες σκουπιδιών που προκύπτουν στο τέλος της ημέρας από σπίτια, γραφεία και καταστήματα  πρέπει να καταλήγουν σε μεγάλους κάδους γιατί οι μικροί γεμίζουν  και τα μικρά απορρίμματα καταλήγουν τελικά στο πεζοδρόμιο.

«Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι συστατικό στοιχείο του πολιτισμού κάθε κοινωνίας. Η προσπάθεια για μια καθαρή και περιβαλλοντικά φιλική πόλη δε σταματάει ποτέ. Τα παιδιά με ευαισθησία και αγάπη έδωσαν συμβουλές για το πως θα διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή. Αυτές οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης θα συνεχιστούν από την υπηρεσία Καθαριότητας. Μπράβο παιδιά. Συγχαρητήρια!», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας, Ανέστης Νικολέλης.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s