ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΩΡΩΠΟΥ ΝΙΚΟΣ Γ. ΧΙΩΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ

Βουλή 2

Κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να εγκατασταθούν νέα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο και δεν θα αυξηθούν οι τιμές, εμφανίστηκε ο υπουργός  Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόσο κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείτο το νομοσχέδιο «Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των Συμβάσεων Παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων» όσο και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του, με τους Δημάρχους Κηφισιάς και Ωρωπού Νίκο Γ. Χιωτάκη και Γιάννη Οικονομάκο, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, στη Βουλή.

Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για την εγκατάσταση νέων σταθμών διοδίων, ανέφερε από το Βήμα της Βουλής ότι: «υπάρχει ένα μεγάλο άδικο που εντοπίζεται στη Βορειοανατολική και στην Νοτιοδυτική Αττική που έχει σχέση με τους συχνούς χρήστες. Δεσμεύτηκα ότι δεν θα γίνει απολύτως τίποτα πριν λύσουμε αυτά τα θέματα των παράπλευρων και εναλλακτικών διαδρομών και το θέμα των εκπτώσεων ή του αναλογικού συστήματος. Δεν θα γίνει τίποτα εάν πρώτα δεν λυθούν αυτά τα ζητήματα. Είναι δική μου απόφαση και θα εφαρμοστεί». Για το θέμα των αυξήσεων των τιμών των διοδίων ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι: «δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αύξηση διοδίων» και ξεκαθάρισε ότι η μόνη προσθήκη είναι η διάταξη για την αναλογικότητα, με την οποία υποχρεώνονται οι παραχωρησιούχοι να εγκατασταθεί, μέσα σε ρητή ημερομηνία, ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα είσπραξης και διαχείρισης διοδίων, που περιλαμβάνει τη δυνατότητα λογιστικής καταγραφής για κάθε μία κατηγορία διοδίων και οχημάτων.

Οι Δήμαρχοι Κηφισιάς και Ωρωπού, Νίκος Γ. Χιωτάκης και Γιάννης Οικονομάκος καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κηφισιάς, Σπύρος Μούρκος συναντήθηκαν στη Βουλή και με τον Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής και Πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και  Εμπορίου, Γεώργιο Βλάχο, ο οποίος τους είπε ότι συμφωνεί με την απόφαση του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s