ΣΤΟ ΕΣΠΑ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

parko

Στην όσο το δυνατόν καλύτερη εκμετάλλευση του ΕΣΠΑ έχει στρέψει την προσοχή της η Δημοτική Αρχή Κηφισιάς, προκειμένου να προχωρήσει έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Ιωάννη Μιχελάκη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική», η ΑΝΑΠΛΑΣΗ του Τριγώνου Εθνικής Αντίστασης στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας,συνολικού κόστους 5,820,360 €, χρήματα τα οποία θα καλυφθούν στο σύνολο τους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χωρίς να επιβαρύνουν με ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, τον προϋπολογισμό του Δήμου και κατ’ επέκταση, τους δημότες μας.

Με το έργο αυτό ο Δήμος επιδιώκει την βιοκλιματική αναβάθμιση του χώρου που βρίσκεται στο Ο.Τ. 305, της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας, με την δημιουργία αστικού πρασίνου και χώρων περιπάτου και αναψυχής. Πρόκειται για χώρο συνολικής έκτασης 29.945,00 τ.μ, αναξιοποίητο, ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος του έχει χώμα και λίγα δέντρα διάσπαρτα. Τα πεζοδρόμια είναι αδιαμόρφωτα, ενώ τον χώρο συμπληρώνουν δύο γήπεδα ένα μπάσκετ και ένα μίνι ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τη μελέτη θα δημιουργηθούν χώροι πρασίνου και περιπάτου, παιδικές χαρές, κιόσκια και πέργκολες, υδάτινα στοιχεία όπως ρυάκια με νερό και σιντριβάνια. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή μικρού υπαίθριου θεάτρου, η επέμβαση και ανακατασκευή των υφιστάμενων γηπέδων, υπαίθριο σκάκι. με πλάκες μαρμάρου, πίστα για σκέιτινγκ από ξύλινο δάπεδο, η εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων φωτοβολταϊκών στοιχείων, τοποθετημένων σε ιστούς κατάλληλου ύψους για την άρτια λειτουργία του χώρου και την εξοικονόμηση ενέργειας, χώροι στάθμευσης ενώ θα ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για ΑΜΕΑ.

«Η δημοτική αρχή προχώρησε προσηλωμένη στο στόχο της εξασφάλισης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, το μόνο χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο μπορεί σήμερα να χρηματοδοτήσει μεγάλα έργα. Προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς απέναντι σε αυτά που δεσμευόμαστε. Οφείλουμε πολλά στους συμπολίτες μας και δεν θα σταματήσουμε να προσφέρουμε όλο και περισσότερα, όσο κι αν κάποιοι για τους δικούς τους μικροπολιτικούς και μικροπαραταξιακούς λόγους δεν θέλουν να το παραδεχθούν. Μαγικό ραβδί δε διαθέτουμε παρά μόνο διάθεση και όρεξη για σκληρή δουλειά» δήλωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s