Ο ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

SONY DSC

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος», του Δημαρχείου Κηφισιάς, παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς, Νίκου Γ. Χιωτάκη, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισιάς κ.κ. Κυρίλλου και του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, ο Δήμος Κηφισιάς και το Νομικό Πρόσωπο για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό «Δημήτριος Βικέλας», βράβευσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες των λυκείων της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας, για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στην κατάμεστη αίθουσα, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης συνεχάρη τους πρωτοετής φοιτητές για την επιτυχία τους, η οποία όπως ανέφερε, δικαιώνει τις προσπάθειες και τον αγώνα που κατέβαλλαν τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους.

«Ήρθαμε σήμερα όλοι εδώ να τιμήσουμε τον ακούραστο αγώνα που κάνατε με τη βοήθεια των καθηγητών σας και τη συμπαράσταση των οικογενειών σας ώστε να κατακτήσετε μια θέση στην κοινωνία της μόρφωσης. Σ’ αυτό το ταξίδι που οδηγεί στην πραγμάτωση των ονείρων σας να ξέρετε ότι θα είμαστε συνοδοιπόροι σας» υπογράμμισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κηφισιάς και πρόσθεσε ότι  «όποιος φοιτητής, δημότης Κηφισιάς, σπουδάζει μακριά από το σπίτι του και η οικογένεια του δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες του ανάγκες λόγω της οικονομικής κρίσης, ο Δήμος Κηφισιάς μέσω της Κοινωνικής Μέριμνας, θα τους βοηθήσει και θα τους στηρίξει έμπρακτα, ώστε να μη στερηθούν το δικαίωμα τους στη μόρφωση. Συγχαρητήρια, είμαστε πολύ υπερήφανοι για εσάς».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ.κ. Κύριλλος ευχήθηκε η επιλογή τους αυτή να αποδειχθεί επωφελής για τους ίδιους, για την Ελλάδα και για τον επιστημονικό χώρο τονίζοντας ότι «η Μητρόπολη είναι ανοιχτή και ότι θελήσετε και μπορώ να συνεισφέρω μαζί με το Δήμο, είμαι πρόθυμος να το κάνω μέσα στα όρια των δυνατοτήτων τις οποίες έχω. Εύχομαι να σας κρατήσει η πατρίδα και να μην χρειαστεί να ξενιτευτείτε».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Δημήτριος Βικέλας», Γεώργιος Παπαδόπουλος ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στους φοιτητές και τις φοιτήτριες ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια τους, για την επίτευξη των στόχων τους με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο, γιατί οι νέοι είναι το μέλλον της χώρας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι Άννα Κορογιαννάκη και Στάθης Κύρλος, η Αντιπρόεδρος του «Δημήτριος Βικέλας», Λίλα Παπαδημητρίου και τα μέλη του Δ.Σ, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιωάννης Διονυσιώτης, Βαγγέλης Αυλήτης, Γεώργιος Μαραζιώτης, Αντώνης Μπιτσάνης, Αγγελική Βαλασοπούλου, Ηλιάνα Στεφανάκου, Περικλής Καραγιαννάκης, Αικατερίνη Μουστάκη και Γεώργιος Σκορδίλης. Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος, Χρίστος Βασιλόπουλος.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s