ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ Γ. ΧΙΩΤΑΚΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Εκδήλωση Περιφέρειας Αττικής1

Σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Αθήνα του Ευρωπαίου Επιτρόπου αρμοδίου για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Johannes Hahn, παρέστη ο Δήμαρχος Κηφισιάς και Γενικός Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, Νίκος Γ. Χιωτάκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν, στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της αποτελεσματικής διαχείρισης των απορριμμάτων, στην ανάγκη αύξησης των κονδυλίων στο πλαίσιο της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 και στις μεθόδους επιτάχυνσης της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς και Γενικός Γραμματέας της Π.Ε.Δ. Αττικής, Νίκος Γ. Χιωτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τόνισε ότι: «ο κάθε Δήμος πρέπει να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μόνος του τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων του και να χρηματοδοτήσει τις επιλογές του αυτές τηρώντας απόλυτα τις σχετικές Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του υπουργείο Περιβάλλοντος. Να βρει δηλαδή μια λύση οικονομικά συμφέρουσα και φιλική προς το περιβάλλον. Έτσι θα αποδεσμευθούμε από τη δυσκολία της χωροθέτησης των χώρων υγειονομικής ταφής απορριμμάτων αν και είμαστε ακόμα δεσμευμένοι σε αυτό το πλαίσιο. Θα πρέπει λοιπόν να γίνει μια νομοθετική ρύθμιση, μια συζήτηση όλων των δήμων της Αττικής πάνω σε αυτό το θέμα».

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s