Σχόλιο ΑΝΑΣΑ για Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Χιωτάκη

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Κίνησης Κηφισιάς «ΑΝ.Α.Σ.Α.» σχετικά με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του Νίκου Χιωτάκη:

«Ο απερχόμενος μετά τις εκλογές του Μαΐου, δήμαρχος Κηφισιάς, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε, όχι σε δημοτικό χώρο, αλλά στο Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας της Τράπεζας Πειραιώς, ανήγγειλε την «ακομμάτιστη»  υποψηφιότητά του, εμφανιζόμενος ως ο μόνος εγγυητής του κυβερνητικού στόχου για συνέχιση της ίδιας πολιτικής, ώστε «να μην πάνε χαμένοι οι κόποι και οι θυσίες μας».

Στην ομιλία του, παρουσία ακροατηρίου κυρίως συνεργατών του, αναγόρευσε δημοκρατικότατα τον εαυτό  του, ως τον μόνο που μπορεί να εγγυηθεί την διατήρηση της σημερινής κατάστασης πραγμάτων και ως «ρίσκο» την οποιαδήποτε εναλλακτική επιλογή.

Ο κ. Χιωτάκης (που επιμελώς κρύβει ότι είναι εξέχον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας), αφού κατά τη διάρκεια της θητείας του, ουδεμία ουσιαστική αντίσταση προέβαλε στην μνημονιακή λαίλαπα και με κάθε ευκαιρία διαφήμισε τα κυβερνητικά «προϊόντα» καλώντας σε τοπικές εκδηλώσεις τους υπουργούς, που ανέλαβαν να κατεδαφίσουν ότι κοινωνικό και δημόσιο απέμεινε  (Γεωργιάδης, Μητσοτάκης, Χατζηδάκης, Βρούτσης, Δένδιας κ.λ.π.), αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του επιτιθέμενος με ανώνυμες αναφορές κατά των «ετερόκλητων» και «κομματικών» εχθρών της πόλης.

Λησμόνησε να αναφερθεί στα επιτεύγματα της πολυετούς θητείας του, πλην βέβαια μιας «συνετής» οικονομικής διαχείρισης, αφού είναι, ίσως, ο μόνος δήμαρχος στην Ελλάδα, που κατάφερε να έχει λογιστικό πλεόνασμα, με μείωση των κρατικών πόρων κατά 60%!

Ο απερχόμενος δήμαρχος θα μείνει, δυστυχώς, στην ιστορία της πόλης ως ο δήμαρχος, που κατάφερε να «ασχημύνει» το ωραιότερο προάστιο της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς θητείας του οι Κηφισιώτες έζησαν και ζουν την υποβάθμιση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος της πόλης τους, την απουσία έργων υποδομής, την αποξένωση των πολιτών από το θεσμό της αυτοδιοίκησης. Την δημοτική πολιτική και την συμμετοχή στα κοινά, αντικατέστησαν οι δημόσιες σχέσεις, η πελατειακή αντίληψη και η δημιουργία και συντήρηση ενός κατεστημένου με σκοπό την αναπαραγωγή και νομή της δημοτικής εξουσίας.

Οι πρόσφατες επαφές του κ. Χιωτάκη να πείσει έγκριτους συμπολίτες μας να του συμπαρασταθούν στην υλοποίηση του «ονείρου» του, που δεν είναι άλλο από να παραμείνει για άλλα πέντε χρόνια στο τιμόνι του δήμου, έπεσαν στο κενό, όχι γιατί δεν έχει «όραμα», αλλά γιατί δεν θέλει να αντιμετωπίσει την σημερινή πραγματικότητα. Το όνειρό του,  που είναι και όνειρο της κυβερνητικής πολιτικής που υποστηρίζει, έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη για την πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

Για να βγούμε από αυτόν τον «εφιάλτη», ήδη συγκροτείται με διάλογο και δημοκρατικές διαδικασίες ένα ρεύμα ευρύτατων και πολύχρωμων πολιτικών δυνάμεων και ανεξάρτητων πολιτών. Και στην Κηφισιά σύντομα θα φανεί, ότι η αλλαγή στα δημοτικά μας πράγματα είναι και αναγκαία και εφικτή».

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s