100 Ημέρες από τις Δημοτικές εκλογές

1Περίπου εκατό ημέρες μας χωρίζουν από την Κυριακή των εκλογών και σιγά- σιγά αρχίζει να διαμορφώνεται  το σκηνικό, καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι που θα ζητήσουν την ψήφο μας.

Μέχρι σήμερα επίσημα έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητα τους ο νυν  δήμαρχος  Νίκος  Χιωτάκης  και ο  πρώην δημοτικός  σύμβουλος  Νίκος Αναγνωστάτος.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες  πρόκειται να  ανακοινωθούν  επίσημα και οι υποψηφιότητες του πρώην αντιδημάρχου Κηφισιάς  Γεωργίου  Θωμάκου  ,  του  κυρίου Νίκου  Σφαντού καθώς και αυτή   του έμπειρου δημοτικού συμβούλου    Παναγιώτη Κανακάκη.

2Είναι δεδομένο  ότι ο νυν  δήμαρχος   Νίκος Χιωτάκης  είναι ο πλέον  δυνατός  κρίκος  στις συγκεκριμένες  δημοτικές εκλογές . Διαθέτει  μεγάλη προσωπική πείρα καθώς και το ικανό και έμπειρο επιτελείο  ώστε να  πετύχει  τον στόχο  του . Όμως αυτό δεν σημαίνει  ότι θα κάνει  περίπατο όπως  φημολογείται ή έστω διαρρέεται από κάποιους κύκλους .  Υπάρχουν αρνητικές παράμετροι όπως  για παράδειγμα  η ανακύκλωση των ιδίων ατόμων  στον συνδυασμό  του,  οι οποίοι  έχουν πλέον κουράσει. Επίσης οι  πολιτικές συγκυρίες  δεν τον ευνοούν,  καθώς η  πτώση  της Νέας  Δημοκρατίας  που τον στηρίζει είναι σημαντική. Ακόμα ένα στοιχείο είναι  οι «ομογάλακτοι»  αντίπαλοι    συνδυασμοί του  Γ.Θωμάκου και Ν.  Αναγνωστάτου που θα του δημιουργήσουν ‘πονοκέφαλο’ καθώς   θα αντλήσουν  ψήφους  από  την ίδια «δεξαμενή» . Ακόμα ένα θέμα που θα κληθεί να διαχειριστεί ο κος. Χιωτάκης είναι η αποχώρησης σημαντικών στελεχών του συνδυασμού του, οι οποίοι αλλάζουν ‘στρατόπεδο’. Ένας άλλος σημαντικός  παράγοντας που μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά ή θετικά για τον Κύριο  Χιωτάκη είναι η τελική κατάληξη του υπό διάλυση πλέον συνδυασμού  του  Βασίλη  Βάρσου ο οποίος  στις προηγούμενες  εκλογές διεκδίκησε  τον  δήμο  στην δεύτερη Κυριακή . Ένας συνδυασμός με αξιόλογους συνεργάτες  και μεγάλο αριθμό  ψηφοφόρων .Τι δρόμο θα ακολουθήσουν  οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού ; Που θα καταλήξει  ο κύριος Βασίλης Βάρσος ; Πολλά ακούγονται για πιθανή συνεργασία τους και απορρόφηση τους από τον κύριο  Χιωτάκη.

3Ο άλλος δυνατός  κρίκος  ο οποίος έρχεται  να σταθεί με καλές προοπτικές απέναντι στον νυν  δήμαρχο  είναι ο   συνδυασμός  «ΑΝΑΣΑ»  του κ.  Παναγιώτη Κανακάκη. Μέχρι  στιγμής  δεν έχει  ανακοινωθεί  επίσημα η υποψηφιότητα του  καθότι  συνεχίζει  να διαβουλεύεται   με διάφορους παράγοντες  , ώστε να παρουσιάσει  ένα πολυσυλλεκτικό σχήμα  το οποίο θα έχει  όλα αυτά τα στοιχεία  για την δυναμική  και αξιοπρεπή διεκδίκηση της δημαρχίας. Ο κ. Παναγιώτης Κανακάκης έχει μεγάλη  εμπειρία   στα κοινά της Κηφισιάς  με συνεχή παρουσία ως δημοτικός σύμβουλος  και υποψήφιος  δήμαρχος  στις προηγούμενες δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Η σημερινή  πολιτική κατάσταση του  δίνει  μεγάλες πιθανότητες  ενός θετικού  αποτελέσματος. Ίσως  είναι η ευκαιρία του!

4 Ήδη  ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα  του κ. Νίκου  Σφαντού,  ο οποίος την Τετάρτη  5 Φεβρουαρίου  σε συγκέντρωση της τοπικής οργάνωσης  του Κ.Κ.Ε. Κηφισιάς  προτάθει  να διεκδικήσει  την δημαρχεία  ως υποψήφιος  δήμαρχος στηριζόμενος  από το Κ.Κ.Ε. Ο Κος Σφαντός είχε προσπαθήσει  και στις προηγούμενες  Δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος, πάντοτε  υπό   την   «ομπρέλα» του κόμματος της Αριστεράς, αρχή της οποίου είναι η αυτόνομη  κάθοδος  στις εκλογές μακριά από συνεργασίες.
5Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου και ώρα 11,30π.μ  στον κινηματογράφο  CINEMAX 1  ( Λεωφόρο Κηφισίας  245 )  ο κ. Γεώργιος  Θωμάκος  θα ανακοινώσει επίσημα  την υποψηφιότητα του  στην διεκδίκηση του δημαρχιακού  θώκου .   Ο κύριος Θωμάκος,  δικηγόρος στο επάγγελμα, δεν συμμετείχε στις προηγούμενες δημαρχιακές  εκλογές αλλά πριν από αυτές διετέλεσε  δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος  καθώς και πρόεδρος  τοπικών οργανισμών  με μεγάλη  επιτυχία  . Η πείρα του στην τοπική αυτοδιοίκηση  είναι πολύ μεγάλη.  Την Κυριακή θα δώσει  στην δημοσιότητα  όλα όσα  θα πρέπει  να ξέρουν  οι δημότες  της Κηφισιάς  ώστε να  τον επιλέξουν. Ο Γιώργος  Θωμάκος  έχει στο πλευρό του τον κύριο  Χρήστο Καλό  σημαντικό και έμπειρο  παράγοντα της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πόλη  μας  ο οποίος έχει διατελέσει  Δ. Σύμβουλος,  αντιδήμαρχος και Πρ.  Δημοτικού Συμβουλίου.  Καθώς επίσης δυνατό χαρτί στον συνδυασμό του κ. Θωμάκου θα αποτελέσει ο δημοτικός σύμβουλος κος. Ευάγγελος Αυλίτης, ο οποίος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές εξελέγη με τον συνδυασμό του κου. Χιωτάκη

6Επίσημα  ο Κος Νίκος Αναγνωστάτος  με τον συνδυασμό του    « ΕΛΠΙΔΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΣΙΑ» ήταν από τους πρώτους  που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα  του . Μεγάλη η πείρα του στην τοπική αυτοδιοίκηση,  έχει διατελέσει  δημοτικός σύμβουλος  και αντιδήμαρχος  Κηφισιάς          στο    παρελθόν.    Επιτυχημένος επιχειρηματίας ο οποίος προβάλλοντας  το όραμα του  για την πόλη μας κινείται δυναμικά στην διεκδίκηση της          δημαρχίας.

Εκτός  από τις ανωτέρω υποψηφιότητες ,  υπάρχουν και σοβαρά  ονόματα  τα οποία  θα παίξουν  σημαντικό ρόλο στις επερχόμενες  δημοτικές  εκλογές  ανάλογα  με τις συνεργασίες  που  θα  διαμορφωθούν  ή  την αυτόνομη  παρουσία τους , όπως αυτή του Κου  Γεώργιου Σκορδίλη , του προέδρου των Πολιτών Νέας Ερυθραίας  Κου Γιάννη Τσαγκάρη  , της Κας Σπηλιωτοπούλου, της κας. Χριστίνας Κοσμά, καθώς και των Δημοτικών Συμβούλων,  οι οποίοι  προέρχονται από τον συνδυασμό  «ΠΟΛΗ – ΦΩΣ» ο οποίος έχει αναστείλει την δραστηριότητα του μετά από έντονες  εσωτερικές διαμάχες και αποχωρήσεις.  Το ΠΑΣΟΚ  το οποίο  στήριξε τον συνδυασμό « ΠΟΛΗ _ ΦΩΣ »  τηρεί σιγή.

Πάνω και πέρα βέβαια από τα ανωτέρω δρώμενα, το σημαντικότερο από όλα  είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι δημοτικοί  σύμβουλοι που θα ζητήσουν  την ψήφο μας,  να έχουν την  δυνατότητα  να διαχειριστούν  την τύχη  του Δήμου Κηφισιάς  κάτω από τις δύσκολες  σημερινές συνθήκες .

Ας μην ξεχνάμε  ότι ο κάθε  δήμος  είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής  κοινωνίας. Η θέση μας είναι  « κάθετη ». Δεν χρειάζονται στις τοπικές κοινωνίες  χρίσματα  και πολιτικά τερτίπια που έχουν οδηγήσει τον τόπο στην σημερινή τραγική κατάσταση και δυστυχώς συνεχίζουν να τον οδηγού ΑΛΛΑ ικανότητες ,όρεξη  για δουλειά , προσφορά και όραμα.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s