ΕΝΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΚΗΦΙΣΙΑ

Αθλητικές Εγκαταστάσεις 1

Ένας μοναδικός χώρος πρασίνου, αθλητισμού και αναψυχής, σε έκταση 24 στρεμμάτων, που θα βελτιώσει περιβαλλοντικά και αισθητικά την εικόνα της περιοχής της Κάτω Κηφισιάς και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Οι αποτελεσματικές ενέργειες, οι επαφές με τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, ο σχεδιασμός και οι συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής απέδωσαν καρπούς. Τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και εξασφαλίστηκε πλήρως η χρηματοδότηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού, 10.964.067,41€, από την Περιφέρεια Αττικής μετά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο των όρων της προγραμματικής σύμβασης του έργου «Κατασκευή Αθλητικών Εγκαταστάσεων στην περιοχή Τριγώνου Φραγκοπούλου του Δήμου Κηφισιάς».

Στο οικόπεδο, επί της οδού Γεωργίου Λύρα και Φραγκοπούλου, ιδιοκτησίας του Δήμου Κηφισιάς, θα δημιουργηθεί κολυμβητήριο, το πρώτο κλειστό βιοκλιματικό κολυμβητήριο της Κηφισιάς, γήπεδα μπάσκετ, τένις και ποδοσφαίρου (5Χ5), χώροι αναψυχής και περιπάτου. Ο περιβάλλων χώρος, θα διαμορφωθεί μέσω υψηλής και χαμηλής φύτευσης ενώ θα τοποθετηθούν δίκτυα άρδευσης και φωτισμού,  πέργκολες και παγκάκια για τους επισκέπτες ενώ θα διαθέτει και πάρκινγκ δεκάδων θέσεων. Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στη δημιουργία υποδομών που θα διευκολύνουν την εύκολη πρόσβαση των ΑΜΕΑ.

Με την ολοκλήρωση του έργου, ο Δήμος Κηφισιάς θα παραδώσει στους πολίτες, έναν άρτιο τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά χώρο αθλητισμού αναψυχής και πρασίνου, σύγχρονων απαιτήσεων, καθιστώντας με αυτό τον τρόπο την περιοχή της Κάτω Κηφισιάς σημαντικό πόλο έλξης. Γιατί οι χώροι πρασίνου είναι ανεκτίμητος πλούτος για την πόλη μας, αναντικατάστατοι περιβαλλοντικοί πόροι, που προσφέρουν εξαιρετικά πολύτιμες υπηρεσίες, στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

«Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την πόλη και τους κατοίκους της, αν αναλογισθεί κανείς ότι η κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Τρίγωνο Φραγκοπούλου, ήταν απαίτηση των πολιτών 20 και πλέον ετών, που από σήμερα αρχίζει να υλοποιείται. Η Δημοτική Αρχή Κηφισιάς, για μία ακόμη φορά κάνει τη διαφορά, σε σχέση με άλλους δήμους που έχουν πετύχει ελάχιστα, γιατί δημιουργεί, διεκδικεί και κατασκευάζει έργα, επιβεβαιώνοντας την απόφασή της να γίνουν οι γειτονιές της πόλης, πιο ανθρώπινες, πιο λειτουργικές, πιο φιλόξενες. Εμείς, τολμήσαμε, διεκδικήσαμε τα χρήματα ώστε να μην επιβαρυνθούν οι δημότες μας ούτε ένα ευρώ και δικαιωθήκαμε. Γιατί παρά τις όποιες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίσαμε, καταφέραμε να τις ξεπεράσουμε και σύντομα ένα ακόμη έργο πνοής για το Δήμο μας θα είναι πραγματικότητα. Οι δημότες γνωρίζουν καλά ότι διαθέτουν Δημοτική Αρχή που γνωρίζει να αγωνίζεται, να διεκδικεί, να εξασφαλίζει χρηματοδοτήσεις για το καλό της πόλης» δήλωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης.

Ο Νίκος Χιωτάκης είχε ενημερώσει λεπτομερώς και τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Δημαρχείο Κηφισιάς για το συγκεκριμένο έργο, παρουσιάζοντας του ακόμη και τις μακέτες. Ένα έργο που προχωράει και δε μένει στις εξαγγελίες!

Αθλητικές Εγκαταστάσεις 7

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s